Elke zucht telt.

Elke zucht telt.

Op 2-9-2023 rij ik met de fiets 325 km tvv muco. Steun mijn rit aub, ik zoek 1€ per gereden kilometer.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Geachte Sponsor

Op 2 september 2023 gaan we, na onze eerdere succesvolle acties Parijs-Zingem en Keulen-Zingem, opnieuw een serieuze sportieve uitdaging aan ten voordele van de strijd tegen Mucoviscidose.

Die dag fietsen we 325km van Calais aan de Opaalkust naar het Kerkplein in Zingem.

Onderweg groeit ons peloton verder met tientallen fietsers die ondermeer aansluiten in Dranouter en het Zeepreventorium De Haan. Zo zal er een echt wielerpeloton onder grote belangstelling zijn intrede maken in Zingem. 

Daarnaast zullen er gedurende de dag en avond tal van activiteiten zijn in Zingem waaronder een heus loopevent onder leiding van onze meter Adinda Vetsuypens, gelauwerd ultraloper en trotse wereldrecordhouder op de 100 km lopen op een loopband. Om van deze actie een succes te kunnen maken, hebben we uw hulp nodig. Graag stellen we daarom ons sponsordossier aan u voor.

Wat is mucoviscidose?

Bij mucoviscidose blokkeert taai slijm de ademhaling en de spijsvertering.

Mensen met muco besteden gemiddeld 3 à 4 uur per dag aan hun behandeling.

Niet om te genezen, maar om de symptomen te verlichten en waar mogelijk te voorkomen.

Mensen met muco vechten elke dag tegen hun ziekte, in de hoop dat er in de nabije toekomst een middel wordt gevonden dat de ziekte kan stoppen. Nunnieuwe geneesmiddelen in ontwikkeling zijn die de ziekte zouden kunnen stoppen, moeten we zeker al het mogelijke doen om iedereen tijdig toegang te geven tot de best mogelijke behandeling en kwaliteitszorg.

Wat doet de Mucovereniging?

Mucoviscidose is een ziekte met een heel grote impact op het leven van de patiënt. De mucovereniging biedt daarom zowel financiële, psychosociale als praktische steun om het dagelijks leven zo normaal mogelijk te maken. Daarnaast verdedigen ze ook de belangen van mensen met muco en zorgen ze voor informatieverspreiding en sensibilisering. Last but not least is de mucovereniging ook een belangrijke motor voor het wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte.

Waarom deze sportieve actie?

Sporten is belangrijk. Dat geldt voor iedereen en zeker ook voor mensen met muco. Sporten vergroot de weerstand en maakt mensen met muco fysiek en mentaal sterker. Hoe fitter, hoe beter de mucopatiënt elke dag weer kan vechten om het slijm uit zijn/haar lichaam te krijgen. Het is zeer belangrijk om duursporten zoals lopen en fietsen bij hen te promoten. Aangezien de ouders van Laura en Stan en veel vrienden van hen heel graag fietsen was de keuze vlug gemaakt. De actie is zo ontworpen dat elke fietser er een uitdaging in vindt die bij hem of haar past.

www.elkezuchttelt.be

Mij steunen kan ook via de volgende link:

https://actformuco.koalect.com/nl-NL/project/bart-bauters-voor-elke-zucht-telt?tab=updates

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19-06-2023 gestart
111x bekeken

Actie georganiseerd door:

Bart Bauters

Bart Bauters

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19-06-2023 gestart
111x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden