Emotionele fraude : mijn moeder werd opgelicht met Neosurf

Emotionele fraude : mijn moeder werd opgelicht met Neosurf

Oplichters maakten gebruik van haar ouderdom en medeleven om geld van haar te verkrijgen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hallo, 

Mijn moeder werd vorig jaar opgelicht door een zekere man “Damien Lavals” die in Canada woonde.

Dit is kort samengevat hoe hij haar bedrogen heeft : 

Hij nam contact op met mijn moeder eind 2020 en liet haar geloven dat hij 7 jaar geleden Frankrijk had verlaten en naar Canada verhuisd was toen zijn vrouw overleden was. Ze zou in 2012 in Frankrijk in een auto-ongeval omgekomen zijn en daardoor wou hij ver weg verhuizen.

Hij wou er ook blijven zogezegd omdat zijn vader gestorven was aan een beroerte in 2018 en later zijn oudste zus ook aan een beroerte.

Zijn moeder zou later uit verdriet gestorven zijn en hij was de dus de enigste erfgenaam.

Hij zou dan besloten hebben om terug naar Frankrijk te gaan wonen waar hij een huis had in Niort. 

Gek maar waar, hij kon haar ook nog doen geloven dat die tijdens zijn afwezigheid en tijdens covid pandemie zou ingebroken zijn met voordeur ingeslagen. er zouden vele waardevolle spullen gestolen zijn zoals tv, computers, DVD, fototoestellen, waardevolle schilderijen, zijn auto in de garage. De inbrekers zouden ook het huis gevandaliseerd en alle waterkranen opengezet, waardoor het huis onder water gekomen was en het huis onbewoonbaar werd.

Hij zou bij de politie klacht neergelegd hebben en in een hotel gaan logeren. Al zijn spullen vanuit Canada moesten dus in een opslagplaats blijven die hij huurde.

zijn 2 honden kon hij dan zogezegd ook niet laten overkomen zolang hij zijn huis niet had hersteld.

Die man deed dat subtiel, tussendoor al hun andere gesprekken ivm haar jeugd, dieren, muziek, voetbal euro 2020, ..

Ze had dagelijks contact met hem, meer dan een jaar ½.

Ze had op een bepaald moment wel twijfels en had hem gezegd dat ze hem niet geloofde, waardoor hij haar foto's doorstuurde van zijn idenditeitskaart en een kopie van een notarieel document dat hij 850.000 euros zou erven en ook nog een kopie van zijn bank in canada met loonstortingen.

Later liet hij haar geloven dat zijn bank in canada zijn rekeningen geblokeerd had omdat ze verdacht vonden dat hij 850000 euros ineens zou ontvangen hebben en dat dit zou duren zolang een onderzoek nodig was.

hij had maar een beetje geld cash om zijn motel kosten te betalen enz maar hij begon moeilijk te hebben.

Hij heeft haar medeleven opgewekt en zij wou hem dus graag helpen toen hij haar eerst maar kleine bedragen vroeg.

Mijn moeder storte kleine bedragen in het begin zodat hij zou kunnen eten kopen en om medische kosten te kunnen betalen. Dit gebeurde via Neosurf aangezien hij zogezegd geen toegang meer had tot zijn rekeningen.

Na enkele maanden had ze dan al 2500 euros uitgeleend.

Ze geloofde nog meer dat hij eerlijk was want in november 2022 kreeg ze van de notaris 2250 terugbetaald op haar bankrekening. 

Maar kort daarna vroeg hij haar of ze toch nog een beetje kon lenen via neosurf omdat er werkmannen zijn deur en ramen zou komen herstellen. Wat ze dus deed. ze liet weer 2250 overkomen via neosurf.

3 weken later kreeg ze opnieuw 2500 op haar bank terug.  

Maar dan vroeg hij nog eens om 2500 euro. dat hij haar dan een extraatje zou bijbetalen om haar te bedanken. Enkele weken later deed hij dat ook, ze kreeg 5500 op haar rekening terug.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de bank van mijn mama haar bankrekeningen heeft geblokkeerd en haar een brief hebben opgestuurd dat ze verdacht was van witwassen.

Later bleek dat de bedragen die mijn moeder kreeg van andere mensen kwamen die die zekere damien ook opgelicht had. 

De bank wou mijn moeder achtervolgen voor witwassen tenzij ze de bedragen terugstortte naar die mensen. Dat deed ze dus.

Ze is dus in totaal meer kwijt dan dat ze die man uitgeleend had. Want hij gebruikte dus mijn moeder haar rekeningn om haar te bestelen en andere mensen te bestelen.

Via Neosurf betaalde ze hem in totaal 7.250 euro

Zij kreeg zogezegd van hem in totaal 10.250 euro terug

Maar die 10.250 euro heeft zij moeten terugbetalen aan die mensen waarvan het afkomstig was.

Zij werd dus nooit terugbetaald van die 7.250. En moest zich daarbovenop ook nog gaan verantwoorden bij de politie. Er loopt nog steeds een onderzoek tegen haar en zij diende ondertussen klacht in tegen die man. We wachten momenteel nog af maar aangezien zij alle bewijzen heeft kunnen voorleggen en meteen de mensen terugbetaald heeft, zou zij niet verder achtervolgd moeten worden.

Ze is niet alleen 7250 euro kwijt, maar het heeft haar emotioneel heel erg geraakt. Ze schaamt zich enorm dat ze zich laten vangen heeft. Het lijkt moeijlijk te geloven dat mijn moeder hier zo maar is ingetrapt maar mijn moeder was toen 70 jaar en had een tekort aan aandacht. Ze sprak bijna dagelijks met die man via phone-life en whatsapp. Dit gedurende meer dan 1 jaar ½ .. hij stuurde haar foto's en video's waardoor zij blind vertrouwen had. 

Ze dacht dat ze een sterke vriendschap had opgebouwd en ze beseft dat het allemaal belogen was. Ze is er vandaag, na 1 jaar nog niet bovenop geraakt. Misschien kan deze actie haar helpen om op zn minst haar geld terug te hebben. Het zal het niet volledig goed maken maar wel weer geloven dat er goede mensen bestaan die ook bereidt zijn om te helpen.

Hopelijk zal mijn oproep ervoor zorgen dat ze geholpen wordt. En er ook voor zorgen dat mensen die dit verhaal lezen opletten om niet in de val te lopen mocht dit hen overkomen.

Alvast bedankt.

Warme groete,

Coralie 

PS : jullie mogen ook rechtstreeks op haar rekening storten BE19 0630 1093 9312 (Florizoone Danielle).

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 05-08-2023 gestart
954x bekeken

Actie georganiseerd door:

Coralie Vanhamme

Coralie Vanhamme

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 05-08-2023 gestart
954x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden