Financiële steun

Financiële steun

Kennissen zijn getroffen door een onverwachte wending 💔

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Ze hebben altijd iedereen geholpen, voor hen was iedereen welkom en ze zijn ieders vriend.  

Ze is/zijn in de basis geen vrager maar veel meer een gever. Deze actie voelt dan ook onnatuurlijk maar soms geeft het leven je obstakel waarbij om hulp vragen de enige manier is om jezelf te kunnen blijven.

Ik wil daarom deze steunactie opstarten zodat ze misschien via deze weg een beetje geholpen kunnen worden. Elk, klein bedrag, kan hen verder helpen. Wie helpt dit koppel met hun 2 kindjes, zodat ze uit deze put geraken. Nu ze zelf enorm hard de steun van andere kunnen gebruiken.

Hun jongste zoontje (1,5 jaar) heeft een ventrikelseptumdefect (VSD) en dat is een aangeboren hartafwijking. Normaal was de operatie nog niet heel belangrijk omdat de klachten/symptomen meevielen. Maar na elk badje of zwempartijtje werden zijn lippen en handen blauw en hij was ook steeds moe. Dus de operatie komt er toch sneller aan dan verwacht omdat het gaatje toch groter is geworden met de tijd….

Bij deze aandoening is er een gaatje in het tussenschot van de hartkamers van het hart.

Hieronder even een korte uitleg voor mensen die niet weten wat VSD is.

Wat is VSD?

Het hart bestaat uit 2 hartkamers en 2 boezems. De hartkamers (ventrikels) zijn van elkaar gescheiden via een tussenschot (septum). Bij een VSD sluit het tussenschot tussen de hartkamers niet helemaal goed. Er zit een gaatje in.

Uitleg ventrikelseptum

Oorzaken VSD

Een VSD ontstaat voor de geboorte. De oorzaak is meestal onbekend. Soms speelt erfelijkheid een rol of zijn er nog andere aangeboren (hart)afwijkingen. Door het gaatje stroomt bloed van de linker- naar de rechterhartkamer. Dit komt doordat de bloeddruk in de linkerhartkamer hoger is dan rechts. In de rechterhartkamer mengt het zuurstofarme bloed met het zuurstofrijke bloed. Het hart pompt het mengsel naar de longen. Via de longen stroomt het terug naar de linkerboezem en vervolgens weer naar de linkerhartkamer.

Vanwege het VSD maakt dus een deel van het bloed opnieuw een rondje door het hart en de longen. Deze extra stroom bloed door het hart belast het hart en de longen. Het hart moet sneller en krachtiger pompen dan normaal. Het VSD kan leiden tot een hoge bloeddruk in de longslagader en hartfalen. Als het VSD vlakbij een hartklep zit, dan kan de klep daardoor gaan lekken.

Wat merk je van een VSD?

Bij een klein VSD merkt een kind niets. Meestal groeit het in het 1e of 2e levensjaar dicht. Hoe groter de opening in het tussenschot, hoe eerder de symptomen optreden. Soms zijn de symptomen al merkbaar als baby.

Een klein VSD veroorzaakt in het algemeen geen symptomen en kan vanzelf sluiten. Maar een klein VSD dichtbij de aortaklep wordt in het algemeen wel behandeld, om lekkage van de aortaklep te voorkomen.
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 07-09-2023 gestart
118x bekeken

Actie georganiseerd door:

Linsy Vandeparre

Linsy Vandeparre

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 07-09-2023 gestart
118x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog