Free Fashion. Samen redden we 100.000 kledingstukken van de afvalberg!

Free Fashion. Samen redden we 100.000 kledingstukken van de afvalberg!

We hebben een winkel opgericht waar mensen gratis kleding kunnen shoppen. Delen is het nieuwe kopen!

 

Hoi allemaal!

Stel je voor, een wereld waarin delen het nieuwe kopen is. Wij zijn Lot en Dieuwertje, twee grote kleuters die dromen van een fijnere wereld.

Zoals sommigen al weten is de kledingindustrie heel vervuilend. Er wordt bos gekapt, schoon drinkwater verspild en mensen werken in bizar slechte omstandigheden aan onze ‘’nieuwe look''.  En dan hebben we het nog niet eens over de C02 uitstoot en de enorme afvalberg. 

Dat zou toch anders moeten kunnen? Want, we weten ook dat we allemaal kleding in de kast hebben liggen die niet gedragen wordt. Waarom? Verkeerd besteld, coronakilo’s, toch te klein of je smaak is veranderd. En stel je dan ook eens voor dat iedereen op de wereld dit probleem heeft. Dat zijn super veel kledingstukken!

Kleding dumpen? Dat doen we liever niet want je weet niet waar het terecht komt. Maar wat nou als we dat met elkaar gaan delen? 

Maar hoe?
Slechts een paar maanden terug deelden we het idee van de Free Fashion kledingkar die rond zou trekken in Nederland. Niet veel later openden we een winkel waar we per dag +/- 500 kledingstukken een tweede leven geven. 

Een beetje uit de hand gelopen dus?
In slechts een korte tijd hebben we 10.000 kledingstukken een tweede leven gegeven. We kregen honderden positieve verhalen te horen en we hebben mensen echt aan het denken gezet. Dat smaakt naar meer. 

Heel Nederland?
We worden overspoel door mailtjes van gemeentes, vastgoedpartijen, scholen en buurhuizen die ook ons initiatief zoden willen. Dat is natuurlijk geweldig maar dit kost ongelofelijk veel tijd, geld en energie. Hier hebben we hulp bij nodig!

Doe je mee? Red voor 50 cent 1 kledingstuk.
Voor slechts 50 cent red jij een kledingstuk van de afvalberg én voorkom je dat er iets nieuws geproduceerd word. Dubbele win dus! Met het geld willen we nieuwe winkels openen in heel Nederland en in totaal 50 karren laten rondtrekken. 

Dus:
Met 10 euro redt jij 20 kledingstukken en besparen we ook nog eens 114.500 liter water!
Met 25 euro redt jij 50 kledingstukken en besparen we 286.250 Liter water!
Met 50 euro redt jij 100 kledingstukken en besparen we 572500 liter water!

Voor bedrijven en instanties: 
Wil jij zo'n kledingrek op je bedrijf of een pop up shop op locatie? 

Voor 600 euro mag je de kar een maand lang huren. Hier red je 1.200 kledingstukken mee en besparen we 6.870.000 liter water… bijna 7 miljoen water! Daar kun je een klein dorp in Afrika een jaar lang van schoon drinkwater voorzien. 

Voor 1400 euro adopteer jij een eigen Free Fashion kledingkar. Er komt een bord met jullie logo bij zodat iedereen weet wie de kar mogelijk gemaakt heeft. Daar red je in 1 jaar 2800 kledingstukken mee! 

Voor 2000 euro komen wij op jouw evenement met een volledige Pop-up store vol gratis kleding voor jouw gasten. Hier kunnen mensen kleding meenemen, ruilen en voeren we gesprekken over de impact van kleding en hoe er mee om te gaan. 

Dit stukje tekst is te kort om uit te leggen hoeveel mensen we al anders hebben laten denken over kleding. Zolang we bewust worden van hoeveel kleding er is kunnen we de wereld steeds een stukje mooier maken! 

Doe je mee?
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
3 dagen geleden gestart
1044x bekeken

Actie georganiseerd door:

Dieuwertje Vorstenbosch

Dieuwertje Vorstenbosch

 

Donaties

 
Toon alle donaties
3 dagen geleden gestart
1044x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog