Gevecht tegen Lyme

Gevecht tegen Lyme
Deel deze actie via:

Steun een langdurig behandeltraject.

 

Met een flinke deuk in mijn eergevoel ben ik een steunactie gestart. Dit om medische- en onderzoekskosten te kunnen blijven betalen. 

Gedurende drie jaar vecht ik tegen de ziekte van Lyme; hoofdpijn, oververmoeidheid, spier- en gewrichtspijnen zijn dagelijks aanwezig. Mijn beroepsleven staat al twee jaar stil. 

Lyme wordt echter niet erkend als ziekte. Hierdoor zijn patiënten gedwongen zelf in te staan voor alle medische kosten. 

In eerste instantie duurt het al een hele tijd vooraleer men kan achterhalen welke medische oorzaak er achter de klachten schuilt. Voor er een diagnose is, hebben de meeste patiënten reeds een heel arsenaal aan dokters- en specialistenbezoeken achter de rug. Uiteraard schrijft ook elk zijn behandeling voor die doorgaans, jammergenoeg, geen zoden aan de dijk brengt.

Effectieve behandelingen specifiek gericht op deze aandoening zijn ‘op maat van de patiënt’. Voor elk is het een zoektocht welke behandeling het meest werkzaam is. 

Deze zoektocht is vaak van lange duur. Aangezien Lyme geen erkende ziekte is en dus behandelingen ook niet vergoed worden door de ziekenkas is dit voor patiënten een dure aangelegenheid. Dit heeft een serieuze financiële impact op de levenssituatie. Op twee jaar tijd spendeerde ik voor de consultaties, onderzoeken, behandelingen en medicatie ongeveer 12.500 euro. De ziekenkas komt hierin niet tegemoet. 

De huidige behandeling dien ik nog steeds verder te zetten. Het is nog onduidelijk voor hoelang. 

Ik wens dit echter zo lang als nodig te kunnen verderzetten zodat ik op termijn opnieuw aan de slag kan en het werk kan hervatten. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17-04-2023 gestart
1806x bekeken

Actie georganiseerd door:

Dieter De Roo

Dieter De Roo

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17-04-2023 gestart
1806x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg Medisch
Misbruik melden