Gezocht: 800 mensen die 50 euro willen schenken

Gezocht: 800 mensen die 50 euro willen schenken
Emily Janssens
Deel deze actie

Op zoek naar donaties om een huis aan te kopen in een rustige omgeving voor mijn mentale gezondheid op aanraden van arts.

6 donaties
€ 350 van € 40000 ingezameld

Wat zou jij doen als je 60 000 euro zocht om een huis aan te kopen? Zou jij:

A) smeken bij familie?
B) vragen aan vreemden om te helpen?
C) alle mogelijke manieren vinden om zoveel mogelijk te sparen?

Als je mij bent, dan doe je alle drie. Waarom?

Heb je ooit al in zo een diepe put gezeten dat je denkt dat er geen weg terug is? Dat is het verhaal van mijn leven in een notendop:

Depressief, suïcidaal, en met amper geld op mijn naam. Hoe ben ik hier geraakt? Het begon ongeveer 10 jaar geleden, toen ik begon te huren. Door omstandigheden heb ik al op veel plekken gewoond. De instabiliteit is geen pretje. Het financiële kostenplaatje dat eraan vast hangt ook niet ^^

Sinds mijn 16 jaar werk ik continue. Ook tijdens mijn studies klopte ik uren op de werkvloer. Fysiek werk, mentaal werk, noem maar op. Helaas zijn het altijd baantjes geweest met lage lonen. 

Tevens heb ik ook al jaren last van depressie en in december 2020 was het zover. Ik kon niet meer en verloor mijn werk uiteindelijk in augustus het volgende jaar. Momenteel zit ik op invaliditeit en volg ik een opleiding voor een knelpuntberoep. Ik verwacht tegen de zomer terug werk te hebben. 

Me omscholen met oog op een beroep dat wel aansluit bij mijn interesses en talenten is niet het enige. Op aanraden van mijn arts ben ik op zoek naar een woning in een rustige en groene omgeving. Helaas zijn de stijgende immoprijzen de boosdoener. Hetzelfde verhaal met huren. Als ik zou verhuizen zou mijn huur hoger liggen dan nu en zou ik geen ruimte meer hebben om effectief te sparen en iets aan te kopen.

Ik heb een pand gevonden dat perfect is, maar heb zelf nog niet genoeg inleg bijeen gespaard om een lening aan te vragen. Het betreft een gelijkvloers pand, wat ervoor zorgt dat ik er de rest van mijn leven in zou kunnen wonen zonder nog te moeten verhuizen (iets dat wel belangrijk is voor mij). Het heeft ook een tuin dat groot genoeg is om een moestuintje aan te planten. 

Als 400 mensen mij elk 100 euro geven. Of 800 mensen elk 50 euro. Of 1200 mensen elk 25 euro… Je snapt het wel. Kleine beetjes maken groot.

Nu denken jullie waarschijnlijk, wat heb ik hieraan? Wel… 

  • De wetenschap dat je een individu helpt haar droom te bereiken
  • De belofte om het gedoneerde bedrag terug te betalen zodra dit in de financiële mogelijkheden ligt
  • Een taart die ik persoonlijk bak voor 6 personen (jij kiest de smaak, ik doe het werk ^^)
  • Delen in de oogst zodra de moestuin operabel is
  • Het besef dat ik hierdoor een start kan maken om zelf mensen verder te helpen via toekomstige projecten

Het is raar om een vreemde te helpen met een egoïstisch project als een huis aan te kopen. Dat weet ik. 

Ik heb een rustige omgeving nodig om te zorgen dat ik eindelijk kan werken aan mijn sociale project dat ik wil opstarten (stuur me maar als je hierover meer informatie wenst). Met dat project kan ik op termijn heel wat mensen en dieren helpen die het nu lastig hebben. 

Maar ik moet eerst zorgen dat ik zelf sterk en stabiel genoeg ben om aan de slag te gaan ermee en daar heb ik jullie hulp bij nodig!

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 11-01-2022 gestart
520x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Emily Janssens

Emily Janssens

6 donaties
€ 350 van € 40000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11-01-2022 gestart
520x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog