Groeiend Groen

Groeiend Groen
Tönnis  de Vries

Mijn actie is bedoeld om rolstoelers ook WelMobiel te laten zijn.

 

"Groeiend Groen"

Mijn doel is geld in te zamelen voor Stichting Welmobiel in Groningen. Deze Stichting is ANBI gecertificeerd.

Beste lezer,

Mijn naam is Tönnis de Vries, 53 jaar en sinds oktober 2021 werkzaam als vrijwilliger bij Stichting WelMobiel.

Komende zomer stap ik op de fiets om een ‘ronde om Spanje’ te maken. Ik start 18 juli in Cerbère bij de Frans-Spaanse grens (overgang van normaal naar -breedspoor). Vervolgens fiets ik met de klok mee, via Barcelona, Valencia, Sevilla, Lissabon, Porto, Santiago de Compostela en Bilbao, om op 26 augustus te arriveren in Biarritz. In totaal fiets ik circa 3000 kilometer om mijn einddoel te bereiken.

Ik heb besloten dat in het belang van WelMobiel te doen.

Onder mijn eigen vrienden en kennissen heb ik al de nodige bereidheid gevonden, om mij voor 1 cent per gefietste kilometer te willen sponsoren. Het doel is om een bedrag bij elkaar te fietsen van € 25.000,-- om de aanschaf van een Elektrische rolstoelauto voor WelMobiel te kunnen realiseren. De totale aanschafprijs is ca. € 70.000,--. Met uw bijdrage kan er aanvullende fondswerving worden gerealiseerd. Om het verschil te maken, heb ik dit platform van Steunactie opgezocht om samen met uw bijdrage tot een geslaagd en gewenst resultaat te komen.

Waarom Stichting Welmobiel?

Welmobiel verzorgt Fijnmazig Wijkvervoer in de stad Groningen. Daar waar de bussen tegenwoordig niet meer de wijk in rijden, halen wij mensen van huis en brengen ze bijv. naar: huisarts, fysiotherapie, dagbesteding, ziekenhuis, winkelcentrum of een vriend(in). Hiermee zorgen wij dat o.a. ouderen of minder mobiele inwoners toch de deur uitkomen en onder de mensen zijn. De ervaringen en succesverhalen die we hiermee behaald hebben zijn hartverwarmend en zeer motiverend om ons wijkvervoer binnen de stad verder uit te rollen over meer wijken en buurten. Ouderen moeten steeds langer zelfstandig blijven wonen, maar willen zichzelf wel blijven voorzien in hun mobiliteit. Aanvullend op het huidige aanbod, missen wij een voertuig voor bewoners die rolstoel-gebonden zijn. Zie voor meer informatie www.welmobiel.nl

Mobiliteitsoplossing

Stichting Welmobiel is ontstaan vanuit een hulpvraag van bewoners uit de wijk Vinkhuizen in Groningen. De vraag was een oplossing te vinden voor het mobiliteitsprobleem dat veelal oudere inwoners ervaren. Door dit probleem op te lossen zouden bewoners weer beter met elkaar zijn verbonden, het verhoogt de leefbaarheid in de wijk en bevorderd de zelfredzaamheid. Een initiatiefteam is destijds opgezet door verschillende partijen onder de noemer Vinkmobiel. Vervolgens is de Stichting WelMobiel opgericht in 2018 en vanaf dat punt is alles in een stroomversnelling geraakt. Vanaf januari 2022 rijden er, onder grote tevredenheid, nu 5 voertuigen van WelMobiel in de stad Groningen.

Wij hebben gemerkt dat er niet alleen in de stad Groningen, maar ook in andere wijken van steden en dorpen eenzelfde mobiliteitsbehoefte bestaat. In de wijken worden weliswaar verschillende typen van vervoer ingezet, maar om bepaalde redenen zijn deze niet toereikend. Voorbeelden hiervan zijn: de vervoerskosten zijn hoog (reguliere taxi's), er wordt niet tot de voordeur gereden (openbaar vervoer), of er bestaan lange wachttijden en reistijden (WMO-vervoer).

Kernpunten van onze doelstelling zijn:

  • Het vervoer dient betaalbaar te zijn;
  • Het dient makkelijk bereikbaar te zijn;
  • Het dient eenvoudig toegankelijk te zijn;
  • Het vervoer dient minimaal belastend te zijn voor het milieu;
  • Wij bieden tot de voordeur onze dienst aan;

 

Toekomst Stichting WelMobiel: 

Gezien het effect/resultaat in de stad Groningen, zijn leden van de Stichting de afgelopen maanden met diverse dorpen en wijken buiten Groningen in gesprek geweest. 

Wijkraden/verenigingen en coöperaties zijn zeer te spreken over ons aanbod en zoeken samen met de Stichting naar de financiële middelen om het initiatief Voor en Door de wijk niet alleen in Groningen, maar ook elders in Nederland te kunnen realiseren.

Uw bijdrage doet ertoe om ons Groen te laten Groeien!

Alvast mijn hartelijke dank voor uw sponsorbijdrage, met vriendelijke groet, Tönnis de Vries.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 05-04-2022 gestart
3375x bekeken

Actie georganiseerd door:

Tönnis  de Vries

Tönnis de Vries

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 05-04-2022 gestart
3375x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden