Help de afdeling Chronische Beademing aan een spraakcomputer!

Help de afdeling Chronische Beademing aan een spraakcomputer!

Een spraakcomputer kan onze cliënten de mogelijkheid bieden om zichzelf verstaanbaar te maken.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

In het verpleeghuis Novawhere van Stichting de Zorgcirkel bevindt zich de afdeling Chronische Beademing. Op deze afdeling wonen cliënten die 24 uur per dag afhankelijk zijn van (non-) invasieve beademing. De oorzaak van de beademingsafhankelijkheid verschilt per persoon, voorbeelden hiervan zijn een spierziekte zoals ALS/PSMA of een hersenaandoening zoals CVA en/of hersenvliesontsteking.

Door de (non-)invasieve beademing en/ of een lichamelijke beperking zoals het locked-inn syndroom is de mogelijkheid tot communiceren beperkt, in sommige gevallen is het alleen mogelijk om d.m.v. oogbewegingen te communiceren.

Om de kwaliteit van leven van de cliënten te bevorderen willen wij een spraakcomputer aanschaffen die met oogbeweging te besturen is. Wanneer een cliënt op dit moment alleen maar 'ja' en ‘nee’ duidelijk kan maken door oogbeweging, kan die cliënt met behulp van de met oog bestuurbare spraakcomputer hele zinnen maken en zelfs via whatsapp een berichtje sturen naar zijn/haar echtgenoot en/of kinderen.

Ik hoor u denken, kan de zorgverzekering dit niet vergoeden? Helaas.. Doordat onze cliënten binnen een instelling wonen wordt dit hulpmiddel niet vergoedt via de zorgverzekering en helaas heeft de instelling niet genoeg middelen om een spraakcomputer aan te schaffen voor de afdeling.

Om deze reden vragen wij om uw hulp. Heeft u een (klein) bedrag over om samen ervoor te zorgen dat onze cliënten hun gedachten en wensen kunnen delen met hun omgeving! U zal onze cliënten hier erg blij mee maken!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-02-2023 gestart
329x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting de Zorgcirkel

Stichting de Zorgcirkel

Actie georganiseerd door:

Kyra Koene

Kyra Koene

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-02-2023 gestart
329x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg Medisch
Misbruik melden