Help ons het Kolmenveld te redden van verwoesting

Help ons het Kolmenveld te redden van verwoesting

we tekenen hoger beroep aan tegen de vergunning die werd afgeleverd. Hiervoor hebben we juridische bijstand nodig en centjes

 

 

Brief van bezorgde burgers aan bezorgde burgers,

Klimaatopwarming, betonstop, milieu, mobiliteit, herbebossen, verlies aan biodiversiteit, allemaal termen waar we mee om de oren geslagen worden. 

Iedereen weet dat een omslag noodzakelijk is, een verandering die eerst bij onszelf moet gebeuren, dan lokaal, federaal, internationaal…. Deze veranderingen gebeuren best simultaan en zijn onderling verbonden.

De bezorgde burgers van deze brief noemen zich vrienden van het kolmenveld, een gebied van 5 ha in het centrum van Tessenderlo waar projectontwikkelaars samen met het gemeentebestuur hun zinnen op hebben gezet. Geen inspraak van de bevolking, 2 ha bos wordt gekapt, vernietiging van een buurtweg, en in de plaats wat dacht u: maximale invulling van dit gebied: 36 nieuwe woningen, 125 appartementen, bouwen van een niet noodzakelijk vrijetijdshuis als topprestigeobject, serviceflats, een megaparking, ….

Een RUP werd opgesteld voor dit gebied in 2015, een eerste openbaar onderzoek voor een verkavelingsvergunning ging niet door, bij een tweede openbaar onderzoek in augustus 2022, gaf het schepencollege op 10 januari 2023 een vergunning. 1354 bezwaarschriften, een ongezien aantal in Tessenderlo, werden straal genegeerd.

Afwijkingen in dit verkavelingsplan met het RUP werden genegeerd.

Wij, vrienden van het kolmenveld, zijn van oordeel dat het gemeentebestuur in deze rechter en partij is en zich niet kan ontdoen van hun ketens die verbonden zijn met de projectontwikkelaars.

Daarom zien wij ons genoodzaakt om hiertegen beroep aan te tekenen bij de bestendige deputatie tegen deze vergunning en het laat dit beroepschrift opmaken en verdedigen door gespecialiseerde advocaten. Op deze manier gaan we alleszins een objectiever oordeel hebben.

De verkaveling zal leiden tot een verlies aan groene ruimte en bosgebied met een belangrijke waarde op vlak van klimaatadaptatie, bosdiversiteit, en een gezonde en aangename leefomgeving.

Ook jij kan hierbij helpen, door te doneren.  Elke euro is welkom! 

Laten we de ongekende krachten van vele mensen die zelfs kleine bedragen overschrijven gebruiken.

Het opgehaalde geld wordt integraal gespendeerd aan de juridische bijstand en wat mogelijks overblijft gaat naar herbebossingsinitiatieven. Want we zijn allemaal gebaat bij een groenere leefomgeving !

Met oprechte dank, 

De vrienden van het Kolmenveld  (https://www.facebook.com/Kolmenpark)

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20-01-2023 gestart
1052x bekeken

Actie georganiseerd voor:

kolmenpark Tessenderlo

kolmenpark Tessenderlo

Actie georganiseerd door:

May Briers

May Briers

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20-01-2023 gestart
1052x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog