Help Paul terug naar huis

Help Paul terug naar huis
Vrienden van Paul

Na een zeer ernstig ongeluk heeft Paul een hoge dwarslaesie. We zetten alles op alles zodat hij weer thuis kan wonen!

 

UPDATE!

Op 17-1-2024 hebben we deze steunactie voor Paul geopend. Vandaag, 2-2-2024, is het streefbedrag van € 80.000 behaald. Onwerkelijk en wat zijn wij ontzettend dankbaar! Alle berichten en donaties, groot en klein, zijn gezien door Paul en Maaike. Het is niet in woorden uit te drukken wat dit allemaal betekent voor hem en zijn gezin.

De verbouwing is inmiddels begonnen (zie update 2 op deze pagina) en zoals vaak het geval is, valt deze duurder uit dan gehoopt. Omdat Paul zijn rechterarm slechts beperkt kan bewegen, moet er overal in huis omgevingsbesturing aangebracht worden. Paul kan dan met zijn spraak deuren, licht en de gordijnen aansturen. Maar ook een klimaatsysteem wat ervoor zorgt dat de temperatuur altijd goed ingesteld staat. Paul zijn lichaam kan dit zelf niet meer regelen.

Er is ook een hele grote wens voor een rolstoelbus. Paul zal als hij weer thuis woont, nog een aantal keer per week naar de Sint Maartenkliniek vlakbij Nijmegen gaan, voor zijn revalidatie en therapieën. Met deze bus kan Paul ook met zijn gezin uitstapjes maken en zijn zij niet afhankelijk van het openbaar vervoer, waar vaak lange wachttijden zijn. Een rolstoelbus zal zo'n enorme vrijheid betekenen in het beperkte leven van Paul. Een rolstoelbus is ontzettend kostbaar, wat zou het geweldig zijn als dit ook nog mogelijk gemaakt kan worden.

Het mag dan ook duidelijk zijn, alle donaties die nu nog binnenkomen, zijn nog steeds meer dan welkom. Het geld komt hoe dan ook ten goede aan Paul en zijn gezin.

-------------------------------------------------------------------------

Zwarte dag

Op zondag 29 oktober 2023 heeft Paul van Oijen een zeer ernstig ongeluk gehad. Door een verschrikkelijke val van de trap is zijn nek gebroken. Het gevolg hiervan is een incomplete (hoge) dwarslaesie en is hij grotendeels verlamd. Na de val is hij zo snel als mogelijk geopereerd. Nadat hij in het Radboud Ziekenhuis op de intensive care en later op de medium care heeft gelegen is hij naar de Sint Maartenskliniek in Ubbergen gegaan. Daar is hij gestart met revalideren. Een zeer intensief-alles-uit-de kast-programma waar een lange adem van maanden of jaren voor nodig is.

Revalidatie

Paul werkt hard en heeft een positieve instelling. Het is nog onduidelijk hoe ver hij kan komen maar duidelijk is wel dat zijn leven en dat van zijn gezin op zijn kop staat. Om hem thuis te kunnen laten wonen zal er een verbouwing nodig zijn. Zo moet de woning rolstoelvriendelijk worden gemaakt met bredere kozijnen en elektrische deuren en is er een klimaatsysteem nodig omdat Paul zijn lichaamstempratuur onder zijn nek niet kan reguleren. Op de bovenverdieping slapen is niet haalbaar en daarom wordt de garage omgebouwd tot slaapkamer en badkamer. Daarnaast moet er nagedacht worden over zorg thuis, over vervoer en zal Paul waarschijnlijk nog meerdere operaties moeten ondergaan.

Samen sterk

Paul staat bekend als een harde werker en een vakman. Vol overgave was hij bezig met zijn eigen hoveniersbedrijf Paul van Oijen Tuinen. Wij kennen hem niet anders dan een vrolijke kerel met een enorm doorzettingsvermogen en positieve instelling die klaar staat voor zijn gezin en anderen. Hij laat momenteel zien dat hij die energie ook in deze strijd gooit, maar zowel fysiek als mentaal is het moeilijk en alle uitdagingen kosten veel geld. Paul zou er zelf nooit om vragen, maar wij als vrienden willen via dit bericht toch een beroep doen op iedereen. Hij kan de hulp goed gebruiken en op deze manier kunnen we samen met Paul en zijn gezin de strijd aan gaan. Zodat zij zich na deze verschrikkelijke periode kunnen richten op hun nieuwe leven.

Alles wat meer wordt gedoneerd dan het streefbedrag komt op een andere manier ten goede aan Paul en zijn familie.

Elke bijdrage, klein of groot wordt zeer gewaardeerd als ook het delen van deze actie.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17-01-2024 gestart
67293x bekeken

Actie georganiseerd door:

Vrienden van Paul

Vrienden van Paul

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17-01-2024 gestart
67293x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog