Help poepke

Help poepke

Zwerf katje dat dringend operatie nodig heeft om een normaal leven te kunnen leiden.

 

Dit is poepke, 

een katje dat op straat werd gevonden met een prolaps. 
een prolaps is een stuk darm dat uit de anus komt (zie foto). in de meeste gevallen wordt dit gewoon terug geduwd en als dat niet werkt wordt de darm vast genaaid. En voor het grootste deel van de katjes is dit de oplossing. 
poepke had minder geluk, om welke reden dan ook is het bij haar zo mis gelopen dat haar darm erg beschadigd is, haar anus zelf maar zo groot was als puntje van een pen en er een scheur tussen haar anus en vagina zat van al het persen. Door al die problemen heeft ze dan ook nog een hernia in de darm gekregen. Hierdoor gaat een groot deel van de ontlasting in die hernia zitten en door dat je dat niet handmatig kan weg halen wordt dit soms steen hard, wat nog meer pijn doet voor haar. 

voor poepke was en is het nog steeds heel moeilijk om ontlasting eruit te krijgen. Waardoor ze eigelijk altijd diarree moet hebben. Dit met veel medicatie, zoveel dat haar eten meer naar de medicatie smaakt dan het eten. Je kan je wel voorstellen hoe smakelijk dat is voor haar, en als dat nu de oplossing was… 

maar nee, zelfs zo geraakt ze nog steeds om de 2 a 3 dagen verstopt en moet ze handmatig leeg gemaakt worden. Dit vind poepke zo verschrikkelijk dat ze zelf al voelt wanneer het weer zo ver is en zich verstopt. Haar tijdelijk in een bench houden tot het weer wat beter is, is de enige oplossing. Dit is natuurlijk niet fijn voor haar, maar ook niet voor haar baasje. 

poepke heeft al 2 keer een zware operatie gehad om dit allemaal beter te maken. 

bij de eerste operatie hebben ze het anus gat groter gemaakt zodat de ontlasting beter naar buiten kan komen en de scheur tussen haar anus en vagina weer toe gemaakt. 

bij de 2de operatie hebben ze geprobeerd om de hernia weg te krijgen door de darm zo te trekken dat het ”gat” van de hernia zou weg zijn. Dit is Helaas niet helemaal gelukt. 

vandaar dat poepke een 3de zware operatie moet ondergaan om eindelijk gelukkig te kunnen leven zoals een kat hoort te leven. 
dat ze niet meer apart moet van de andere omdat er zoveel medicatie in haar eten zit. 
en ze hopelijk nooit meer in een bench moet (na haar herstel periode). 

dit lieve katje heeft al zoveel mee gemaakt, want de operaties zijn niet zonder risico. De narcose is altijd een heel bang moment. en dan hebben we het nog niet over al die jaren dat ze niet zelfstandig naar de grote wc kon, en dat ze tot de dag van vandaag nog altijd hulp nodig heeft wat ze echt verschrikkelijk vindt. 
 

wij zouden jullie eeuwig dankbaar zijn als we dankzij jullie de 3de en hopelijk laatste operatie kunnen laten doen. ik vind he‘t vreselijk om te moeten vragen voor hulp, maar voor mijn baby zet ik mijn trots even opzij. 

iedere Euro, is een euro korter bij hopelijk eindelijk een zorgeloos katten leven voor poepke! 
 

alvast heel erg bedankt!!!

martine & poepke

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-04-2024 gestart
519x bekeken

Actie georganiseerd door:

Martine Cuyx

Martine Cuyx

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-04-2024 gestart
519x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog