Help Robbe mee een stap vooruit

Help Robbe mee een stap vooruit
Tom Degang

aankoop Innowalk staprobot Robbe.

 

Robbe, een 11-jarige tiener werd slachtoffer van een medisch ongeval toen hij amper 6 weken oud was. Robbe werd geboren met klompvoetjes, dit kon verholpen door een routine operatie. 

De uitkomst was echter heel anders. Door een bijna dodelijke cocktail van verdovingsmiddelen werd Robbe die dag volledig hulpbehoevend. Tijdens de operatie had hij 40 minuten lang zuurstoftekort. De diagnose was bijzonder ernstig. Hersenverlamming. 

Dit tragische ongeval veranderde voorgoed de toekomstkansen van Robbe. Sindsdien heeft Robbe een heel lange weg afgelegd. 

Robbe, die niet zelfstandig kan bewegen heeft bij alle dagdagelijkse handelingen hulp nodig. Om Robbe deze dagelijks zorg te kunnen bieden wordt een steunactie georganiseerd. 

De opbrengst van de steunactie gaat naar de aankoop van een Innowalk staprobot die niet wordt terugbetaald door de ziekteverzekering. Kostprijs is ongeveer 30.000 euro. 

Deze staprobot is zeer bevorderlijk voor de algemene ontwikkeling. De spieren die hij niet kan gebruiken, worden geactiveerd, dit zorgt voor een betere bloedsomloop, meer zuurstof in het lichaam en de hersenen, betere nachtrust, beter mentaal welzijn, ... Kortom, hierdoor krijgt Robbe toch de kans op een betere levenskwaliteit.

Robbe heeft nu reeds wekelijks staptherapie in een privé revalidatiecentrum en dit heeft een positief effect op hem. Je ziet dat hij echt geniet van het gevoel in beweging te zijn. Echter is deze therapie zéér duur. Ook dit wordt niet terugbetaald door de ziekteverzekering. Kostprijs is ongeveer 200 euro per sessie. Met de aankoop van een Innowalk staprobot kan de therapie thuis en vaker gedaan worden.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23-08-2023 gestart
4083x bekeken

Actie georganiseerd door:

Tom Degang

Tom Degang

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-08-2023 gestart
4083x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog