Help Sam op weg!

Help Sam op weg!
Roos van Eijk

Drie dagen na de aankoop van een buscamper heeft Sam haar droom in vlammen op zien gaan.

 

In tranen stond ze voor me toen ze zei: er is iets heel vreselijks gebeurt. "Ik heb mijn droom in vlammen op zien gaan"..

Een aantal maanden geleden was Sam niet te houden van enthousiasme, want ze kon haar droom gaan waarmaken. Al werkend, vergezeld door haar lieve viervoeter, met een camper door Europa. Ik stond versteld van dit ontzettend toffe, en in mijn beleving, ook een beetje spannende plan. 

"Dit is het moment. Als ik het nu niet doe, komt het er misschien niet van. Mijn spaarpot is eindelijk gevuld, ik heb toffe stabiele opdrachten en heb nu de vrijheid om vanaf elke plek te werken waar ik zou willen. Er is niets wat me tegenhoudt!" waren haar woorden. 

Toen ze met een gehuurde camper een aantal maanden op reis ging, was ik in het begin nog een beetje bezorgd. "Is er wel iemand die continue jouw locatie heeft?" vroeg ik nog. Maar Sam genoot van het vrije leven, in de natuur en in de wijde wereld. Ze kwam op prachtige plekjes en ontmoette nieuwe mensen (want ze praat nog tegen een boom als het moet). Tijdens deze 'proeftrip' met de gehuurde camper wist ze het zeker: haar spaargeld is bestemd om te investeren in een camperbus. 

Toen ze mij vertelde dat ze een camper ging kopen, realiseerde ik mij dat zij voor het eerst, helemaal op eigen kracht, een grote investering kon gaan doen. Ik genoot van de vreugde die ze had bij de gedachte een 'huis op wielen' te kopen.

Ik ben supertrots op hoe Sam haar leven vormgeeft. De afgelopen jaren stonden voor haar in het teken van het maken van de juiste keuzes. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij het hoofd boven water wist te houden in een moeilijke tijd als startende zelfstandig ondernemer én lekkerder in haar vel zit dan ooit. Zij heeft hier veel rust en vrijheid voor teruggekregen. Mensen die Sam wat langer kennen, weten dat dit niet altijd de termen zijn die bij je op-popten als je aan haar dacht. 

Eindelijk was daar het moment: Sam was de hele blije, trotse eigenaar van een camper! Hij was helemaal naar haar zin en precies ingericht zoals zij wilde. Nadat er grondig onderzoek naar de apk geschiedenis was gedaan, en er een positief verkoopadvies uit een camper aankoopkeuring kwam, werd de camper gekocht van een particulier. Geen enkele twijfel om veilig de weg op te gaan. Toch?

Maar helaas, niets bleek minder waar. Drie dagen na haar aankoop is de bus in brand gevlogen en heeft ze haar droom letterlijk in rook op zien gaan..

De verzekering dekt deze schade niet. Financieel gezien is het daardoor onmogelijk om dat te gaan doen, waar ze haar spaargeld in gestoken heeft. De droom blijft, maar het leek nu meer een nachtmerrie. 

Ik geloof dat ik niet de enige ben die met Sam meeleeft. Sam is geliefd in haar netwerk en ik hoop dat ik hiermee mensen kan bereiken die een bijdrage willen leveren om haar weer op weg te helpen. Alle beetjes helpen! Het maakt niet uit hoe veel je kunt missen, maar als we allemaal iets geven, komt dit vast goed.  

Liefs, Roos

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 01-05-2022 gestart
5632x bekeken

Actie georganiseerd door:

Roos van Eijk

Roos van Eijk

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 01-05-2022 gestart
5632x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog