Help Sonja's hersentumor te stoppen

Help Sonja's hersentumor te stoppen
Herman Lampink

Om te genezen moet Sonja naar Frankrijk voor een behandeling die de groei van tumorcellen tegenhoudt

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

In juni 2022 kreeg Sonja onverwachts een verdrietige diagnose, namelijk: Een hersentumor in haar hersenstam.

Na diverse onderzoeken en een operatie bleek het een zeldzame kwaadaardige tumor te zijn, waar wij uiteraard van schrokken. Omdat het zich in de hersenstam bevindt, kan het niet operatief worden verwijderd. In augustus 2022 werd begonnen met bestraling en chemotherapie om de groei en klachten van de tumor tegen te gaan. Na een moeilijke periode met veel bestralingen en chemopillen werd er opnieuw een scan gemaakt om te kijken of dit had geholpen. Dit leek te werken en we kregen het goede nieuws dat de tumor kleiner was geworden. Bestralen was niet meer nodig en Sonja ging door met de chemopillen, waarna Sonja zich weer beter begon te voelen.

 

Uit de laatste scan, eind november 2023, bleek dat de tumor helaas weer is gegroeid. Artsen kwamen met een ander voorstel voor medicijnen. Dit is alleen erg ingewikkeld omdat dit alleen in Frankrijk verkrijgbaar is en het een heel duur medicijn is. Het Gustave Roussy-ziekenhuis bevindt zich in Parijs, het op een na beste ziekenhuis voor kankerbehandelingen. Het gaat om medicijnen die de groei van tumorcellen tegenhouden en die voor Sonja dus heel nuttig kunnen zijn.

 

Het medicijn ONC201, dat al in Frankrijk wordt gebruikt, bevindt zich in de laatste wetenschappelijke onderzoeksfase, maar dit medicijn is nog niet erkend en wordt niet vergoed door de verzekering. Sonja zou hiervoor ook elke maand naar Parijs reizen, wat ook erg duur is met overnachtingen. De behandeling kost € 3.000,- per maand, plus reis- en verblijfkosten. Dit is natuurlijk bijna onbetaalbaar als je dit elke maand gewoon bij elkaar moet zetten.

 

Nu willen wij als vrienden (Inge, Annet en Fabian) graag helpen een mooi bedrag in te zamelen voor het komende half jaar. Als vrienden hebben we voor de eerste maand al ruim €3.000,- ingezameld. Wij hopen dat Sonja hiermee veel geholpen zal worden met haar medicijnen. Daarom willen wij nu de mensen om ons heen om hulp vragen, want alle bedragen helpen en wij hopen uiteraard dat wij Sonja kunnen ondersteunen met de kosten.

 

Stel dat Sonja niet het gehele bedrag gebruikt, dan doneren wij het restant aan de Hersenstichting.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 31-01-2024 gestart
122x bekeken

Actie georganiseerd door:

Herman Lampink

Herman Lampink

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 31-01-2024 gestart
122x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg Medisch
Misbruik melden