Help Spook vechten tegen FIP

Help Spook vechten tegen FIP

Spook kreeg de diagnose FIP op 13 juni. Ze heeft al een hele weg afgelegd, echt een rollercoaster ..

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hey iedereen 

Spook kreeg op 13 juni de diagnose FIP. 

De eerste dierenarts gaf haar een doodvonnis. De volgende dierenarts ook, na 2 dagen medicatie.
Wij wouden haar niet opgeven, ze had nog vechtlust, ze wou zelf ook nog. 

Zo zijn we bij de dierenkliniek terechtgekomen, zij hadden al ervaring met het behandelen van deze rotziekte en we kregen weer wat hoop!
Maar Spook ging snel achteruit .. Van dagen koorts naar plots een temperatuur die veel te laag was en we maar niet omhoog kregen. Ze at ook niet meer, dronk niet meer. Ze stond enkel nog op om naar de kattenbak te gaan. 

Zo kreeg ze met spoed haar eerste slokdarmsonde. Dat ging een weekje goed, Spook begon zelfs zelf weer te eten. Maar dan begon de sonde de vloeistof terug te duwen waardoor het lekte in haar wonde en dit zorgde voor infectie.
Met spoed werd de sonde verwijderd, maar door de infectie was er veel littekenweefsel. Dus moest ze een nieuwe, dikkere sonde krijgen om te voorkomen dat haar slokdarm zou vernauwen. Deze heeft ze nu nog steeds. 

Ze heeft ondertussen al een hele lange en kritieke weg afgelegd. We durfde niet hopen dat ze er nu nog zou zijn, maar wat heeft ze al hard gevochten tegen dit virus! 

We zijn dinsdag 14 juni om 2u45 gestart met het injecteren van het GS-441524 medicijn. Een virusremmer tegen FIP. Elke dag een pijnlijke injectie van een branderige vloeistof 😔. En dat voor minstens 84 dagen. 

Het middel is niet vrij te verkrijgen gezien het niet herkend is. Dit maakt dat het vrij duur is.
Sinds vandaag, prik 20, hebben we een ander merk van GS-441524 dat minder tot niet prikt. Een verademing voor ons beide. Alleen is dit nog eens zo duur ..
Hierbij kwam de operatie van haar zus nog bij afgelopen week, zij had last van blaasstenen. 

De medicatie samen met alle dierenartsbezoeken en operaties, en komende operatie, legt heel wat financiële druk op ons. 
Spook haar GS-441524 medicatie kost €120 per flesje van 10ml. Dit bepaald merk maakt geen/minder gebruik van stoffen die het brandgevoel veroorzaken, hierdoor doet de prik veel minder tot geen pijn.
Ze heeft een dosis van 1,6ml nodig per dag nodig, wat op €19,20 komt.
Haar gewicht begint weer toe te nemen, dus binnenkort moet haar dosis mee omhoog. Helaas krijg je ook niet altijd alles uit het flesje uit.
Gerekend aan de huidige dagprijs voor 84 dagen (minstens, soms moet er voor een 20tal dagen verlengd worden) komen we al op €1612,80.
Maar dat gaat dus nog meer worden en de verzendkosten zijn ook telkens €23, alle flesjes in 1x bestellen is financieel niet mogelijk. 

Zouden jullie het willen overwegen om een donatie te maken voor Spook? Ze heeft al zo hard gevochten en we willen haar zo graag elke kans bieden dat er bestaat. 

Spook en ik zouden jullie eeuwig dankbaar zijn!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-07-2022 gestart
233x bekeken

Actie georganiseerd door:

Dana Wayenbergh

Dana Wayenbergh

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-07-2022 gestart
233x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren Medisch
Misbruik melden