Help stichting "Het Kleine Helden Huis" aan nieuw speelgoed voor onze grote helden

Help stichting "Het Kleine Helden Huis" aan nieuw speelgoed voor onze grote helden
Leander Born
Deel deze actie

Het Kleine Helden Huis ontvangt vele kleine helden die spelen met veilig en educatief speelgoed, welke aan vernieuwing toe is

13 donaties
€ 310 ingezameld

In Nederland worden jaarlijks 170.000 kinderen geboren, waarvan 13.000 te vroeg (vóór 38 weken zwangerschap). Dat betekent 1 op de 8 kinderen. In Rotterdam zijn dat er 2000.

Een vroeggeboorte komt altijd onverwachts. Plotseling hoor je als ouders dat je in het ziekenhuis moet blijven en je kindje geboren wordt of gehaald wordt. Dan volgt een ziekenhuisperiode waarin de gebeurtenissen zich in rap tempo opvolgen. Bevallen, apger scores, couveuse, geheen en weer tussen moeder en kind, als ouders naar huis en je kindje blijft in het ziekenhuis, andere kinderen snel ergens onderbrengen, angst, stress en onzekerheid over je kindje, buidelen, veel informatie van artsen oftewel een enorme emotionele achtbaan waar de buitenwereld geen besef van heeft.

En dan het verlossende woord: ” je kindje mag naar huis”. Soms eerder dan de uitgerekende datum, soms later, soms met sonde of andere medicatie. Eindelijk thuis….en toch geen roze wolk want ook wel erg spannend zonder de geruststellende piepjes van de monitor of kalmerende woorden van de verpleegkundige of arts. De omgeving staat te trappelen om je kindje te bewonderen en jullie hebben strikte instructies meegekregen het vooral heel rustig aan te doen in verband met infectiegevaar. Geen gewone kraamtijd maar angst, onzekerheid, op en neer naar de huisartsenpost, weer aan het werk en de andere kinderen willen echt ook weer aandacht.

Stichting Het Kleine Helden Huis is het Eerste Huiskamer Zorgconcept waar alle prematuren en het gezin worden ontvangen na ontslag uit het ziekenhuis voor het vervolgtraject. 

Al deze “Kleine Helden” willen wij graag veilig en educatief speelgoed aanbieden, om mee te kunnen spelen tijdens hun bezoek aan Het Kleine Helden Huis. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22-02-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Leander Born

Leander Born

13 donaties
€ 310 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22-02-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog