Help Stichting Uit met Autisme verder!

Help Stichting Uit met Autisme verder!
Romano Sandee

Stichting Uit met Autisme heeft als doel mensen met prikkelgevoeligheid autonoom hun vrije tijd in te richten.

 
€ 0 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Stichting Uit met Autisme onderzoekt, registreert en doet verslag van locaties door heel Nederland en daarbuiten, om in kaart te brengen welke (sensorische) prikkels op welke locaties zich bevinden. Bij attractieparken word dit zelfs op niveau per attractie gedaan. Doordat de prikkels verwacht zijn, kan iemand de juiste hulpmiddelen meenemen en neemt de kans op overprikkeling af. 

Stichting Uit met Autisme heeft op 1 juli 2024 ruim 160 locaties op de website vermeld staan, waarvan 115 in een review. Doe is om eind 2024 van 250 locaties de prikkels inzichtelijk te hebben. Bovendien heeft het de wens om uiteindelijk internationaal actief te worden. We ontdekken als pinguïns stapje voor stapje de locaties om het voor ieder met overgevoeligheid voor prikkels net wat fijner te maken om de vrije tijd autonoom te kunnen inrichten. 

Daarnaast is sinds mei 2024 de website Samen Uit met Autisme online gekomen, waarop het mogelijk is om (gratis) met elkaar in contact te komen een activiteit te ondernemen zonder sociale verplichtingen. Lid worden kan via www.samenuitmetautisme.nl.

Stichting Uit met Autisme heeft eind 2024 een onwijs leuke actie voor iedereen, houd daarvoor de website in de gaten. Maar we hebben ook nog heel veel wensen. Zoals dat we de website zelf digitaal toegankelijk kunnen maken. Dit vraagt grote kosten met zich mee, het keuren van de website alsmede het programmeren vraagt € 7.908,- excl. btw om de WCAG AA status te voldoen. Vanaf 2025 heeft Stichting Uit met Autisme de intentie om prijzen uit te reiken aan de recreatieve sector voor de meest autismevriendelijkste sectoren. Daarover meer in 2025.

Jouw donatie helpt Stichting Uit met Autisme te ontwikkelen? Heb je zelf autisme en wil je ook bijdragen aan de stichting via het testpanel? Ga dan naar www.uitmetautisme.nl/testpanel.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 07-07-2024 gestart
11x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Uit met Autisme

Stichting Uit met Autisme

Actie georganiseerd door:

Romano Sandee

Romano Sandee

 
€ 0 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 07-07-2024 gestart
11x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog