Help Tom aan zijn aangepaste rolstoelbus!

Help Tom aan zijn aangepaste rolstoelbus!
LadyAnne Otico

Help Tom en zijn gezin hun vrijheid te behouden met een aangepaste rolstoel bus!

 

Tom is een spontane jonge man en vader van 44 jaar en stond altijd klaar voor iedereen. 

Hij woont samen met zijn vrouw en dochtertje van 6! 

Helaas door een medische misser kunnen ze voor Tom nog weinig doen!

Hij kwam in 2015 net na de geboorte van zijn dochtertje in het ziekenhuis terecht met rug problemen. Vanaf dat moment was het ziekenhuis in en uit en hij kreeg steeds te horen u mankeert niks. Tot er in 2019 toch wel degelijk een probleem werd gevonden aan zijn rug!

Toen kreeg hij te horen dat zijn rug al zo was aangetast dat ze er helaas niks meer aan kunnen doen ( hij heeft progressieve Discopathie / Spondylopathie wat uitgedraaid is op een neurologische biologische stoornis en functionele stoornis! Tevens is er een vermoeden van een autoimmumziekte wat nog verder uitgezocht wordt! gelukkig hebben we al wel een verwijzing voor een genetisch onderzoek bij het Radboud UMC, waar hopelijk heel veel duidelijkheid door zal komen!

Spondyloarthropathie is een vormen van artritis die gewoonlijk de botten in de  wervelkolom en nabijgelegen gewrichten treffen. Het veroorzaakt pijn en de gewrichten worden beschadig, zoals in ruggenwervels, schouders en heupen. Artritis veroorzaakt ontsteking (zwelling, roodheid en pijn) in de gewrichten van het  lichaam!

Sinds kort is bij hem (FNS) Functionele Neurologische Stoornis

( https://www.stichtingfns.nl/ ) geconstateerd! Behandelingen zijn in afwachting van wat nog mogelijk is! 

Vanaf  2019 zijn wij  al bezig om aanpassingen in huis voor elkaar te krijgen. We hebben in de laatste 2 jaar de woning zo aan kunnen passen, met hulp van vrienden, dat we er kunnen blijven wonen. ( traplift, drempels verwijderen , douchestoel en beugels en wc beugels, opvouwbare electrische rolstoel)

Helaas wordt er bijna niks vergoed door verzekering/gemeente. Door deze omstandigheden heb ik (zijn vrouw) moeten stoppen met werken zodat ik volledig mantelzorger kan zijn voor hem en onze dochter kan opvoeden!  Ik ben inmiddels ook over belast!  

Omdat Tom vaak uitval verschijnselen heeft waardoor zijn benen niet meer werken kan hij dus niet in een gewone auto rijden. Vandaar vragen wij sponsoring voor een aangepast bus. Ik mag in Nederland niet rijden met mijn Filipijns rijbewijs. Om dit om te laten zetten moet ik rijlessen nemen en examen doen hiervoor hebben wij geen geld en als er geld uit sponsoring over is zal ik dit gebruiken om een Nederlands rijbewijs te krijgen zodat ik kan rijden als Tom het niet kan.

Het geld gaat dus naar een aangepaste bus / auto die beschikt over de juiste opties ( een automaat met mogelijkheid voor aanpassing tot rolstoelbus )Zie voorbeeld www.welzorg.nl/occasion/

Zodat wij zo lang mogelijk  onafhankelijk  zijn en van onze vrijheid kunnen blijven genieten en niet afhankelijk te hoeven zijn van andere mensen in onze omgeving! 

Wie ben ik en waarom zet ik dit op? Ik ben zijn vrouw en mantelzorger en moeder van Sebrina! 

En ik zie hoe wij als gezin al jaren worstelen met de ziekte van Tom. Hij stond altijd voor iedereen klaar ook voor mij als er iets was en ik wil graag iets terug doen voor hem en hopelijk kan ik hem en ons, hier mee helpen!

Dus hoop ik dat ik op deze manier toch nog kan zorgen dat wij samen met behulp van een aangepaste auto weer onze vrijheid terug krijgen!

Ik hoop dat uw iets kunt doneren.  Alle beetjes helpen, wij zijn erg dankbaar voor elke euro.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-11-2022 gestart
2345x bekeken

Actie georganiseerd door:

LadyAnne Otico

LadyAnne Otico

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-11-2022 gestart
2345x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog