Hoezo, een XTC-expo?

Hoezo, een XTC-expo?
joost bonte

Samen met kunstenaars opent Smart on Drugs een XTC-expo. Een gedachtenexperiment en een wetenschappelijk onderzoek

 

Wat als je in een wereld terecht zou komen waar XTC gereguleerd is? Welk scenario zou dan het beste werken?

Deze vraag wilt de burgerbeweging SMART on Drugs graag stellen aan verschillende experts, stakeholders en geïnteresseerden. In een echte winkel in Gent met fictieve koopwaar wilt SMART on Drugs in dialoog gaan met bezoekers rond de regulering van XTC.

In samenwerking met kunstenaars en het Poppi Drugs Museum worden er vier scenario’s uitgebeeld. Via immersive design wordt de bezoeker ondergedompeld in de verschillende verkooplocaties van gereguleerde XTC. Je wandelt binnen in een apotheek, een club en een ‘candy store’. Je wordt geconfronteerd met de huidige situatie: illegale productie en handel. In elke ruimte word je mening over het desbetreffende scenario bevraagd. Door middel van onderbouwde informatie trachten we op een meeslepende manier de bevolking, inclusief beleidsmakers, aan het denken te zetten.

 

Je hoort het al: kunstenaars, installaties, immersive design, onderzoek… Dat kost geld.

Om deze wetenschappelijke kunstinstallatie waar te kunnen maken, hebben we jouw steun nodig.

Je steunt een totaalervaring die een breed maatschappelijke dialoog op gang wil brengen over de regulering van drugs. Je steunt een winkelconcept dat je nog nooit eerder hebt kunnen bezoeken. Je steunt de maatschappelijke dialoog, kunstenaars en onze beweging.

Het mooiste van al: je steunt al met een kleine gift. (Maar grotere zijn zeker ook welkom.) En bij een gift vanaf 60 euro leggen we voor jou een T-shirt van Smart on Drugs klaar aan de balie van de winkel.

Heel graag tot op de XTC-expo!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 28-01-2024 gestart
2184x bekeken

Actie georganiseerd door:

joost bonte

joost bonte

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 28-01-2024 gestart
2184x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog