Hulp bij aankoop thuis

Hulp bij aankoop thuis

Wanhopig op zoek naar mijn eigen thuis!

 
€ 0 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Eerlijk gezegd start ik deze actie op uit pure wanhoop.

Ik ben als jongvolwassene gaan alleen wonen omdat de situatie bij mijn moeder echt niet meer leefbaar was. Het huis dat ik dan ben beginnen huren, was een krot. Tijdens de winter zat ik telkens in de kou, zo erg dat het zelfs binnen vroor. IJspegels op de kraan, het toilet, douche bevroren,… De gemeente had het advies onbewoonbaarheid gegeven met 60+ punten. Ik ben dan tijdelijk in het huis van een vriend kunnen gaan wonen, zodat ik daar weg kon. Jammer genoeg was dit echt maar een tijdelijke oplossing, & ben ik opnieuw moeten verhuizen. Ik woon nu een jaar in een huurhuis waar ik opnieuw in de kou zit. Nu heeft de eigenaar beslist de woning te verkopen & moet ik alweer verhuizen. Ik ben bang dat ik op straat ga terechtkomen.

Ik zou niks liever hebben dan mijn eigen woning, mijn eigen thuis te hebben. Ik heb genoeg spaargeld om de notariskosten te betalen, maar heb geen eigen inbreng & een gewoon loon. Bij een bank kan ik geen lening krijgen. Ook een sociale lening is geen optie, want ze kunnen mij ‘maar’ 100.000€ lenen. Dit is niet genoeg voor een woning.

Ik moet geen instapklare woning hebben, mijn eisen zijn echt niet zo hoog. Ik zou iets willen kopen van een 200.000€, dat bewoonbaar is & waar ik beetje bij beetje de woning kan opknappen. Maar het probleem is dus dat budget. Dus hierbij een wanhoopspoging. Ik ben zeker ook bereid om de gedoneerde bedragen terug te betalen, ik heb gewoon extra budget nodig voor een lening zodat ik eindelijk, voor de eerste keer in mijn leven, een thuis kan hebben.

Ik ben mij ervan bewust dat veel mensen in mijn situatie zitten, het is tegenwoordig zo moeilijk om een woning te kopen. Ik ga nooit op reis, kom bijna niet buiten, gun mezelf heel weinig luxe. Ik wil gerust wat meer brood eten om een lening af te betalen, voor iets wat van mij is. De huurprijzen tegenwoordig zijn ook echt belachelijk hoog, voor die prijzen betaal ik met gemak mijn eigen woning af. 

Ik weet niet meer wat doen, ik kan echt niet meer leven op deze manier. Ik voel mij net een zigeuner. Ik ben het zo beu allemaal, ik wil gewoon ergens thuis zijn. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 24-01-2024 gestart
115x bekeken

Actie georganiseerd door:

Haylie V.

Haylie V.

 
€ 0 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 24-01-2024 gestart
115x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog