Hulphond Voor Yara - Een Echte Levensredder

Hulphond Voor Yara - Een Echte Levensredder

Hulphond Voor Yara - Een Echte Levensredder

 

Allereest wil ik mij bedanken dat u een stukje van mijn verhaal wilt lezen!

Hallo, ik ben Yara en ik ben 16 jaar oud. Ik leidt eigenlijk al mijn hele leven lang aan verschillende psychische stoornissen waaronder depressie, C-PTSS, dwangstoornis en de eetstoornis Anorexia Nervosa. Ook heb ik autisme.

Ik ben al jaren in behandeling en zou nu zo graag zelfstandig willen zijn. Mijn moeder moet constant bij mij zijn en alle alledaagse dingen zijn voor mij onmogelijk om alleen te doen. Als ik een psychische hulphond aan mijn zijde zou hebben is dit allemaal wel mogelijk. Het zou zo fijn zijn als ik weer aan de maatschappij deel zou kunnen nemen en weer zou kunnen leven. Ik droom al heel lang over een psychische hulphond. Het zou zo ontzettend fijn zijn als het werkelijkheid zou kunnen worden en mijn moeder weer haar eigen dingen kan doen, ik naar school zou kunnen gaan, ik alleen thuis zou kunnen blijven, er niet dagelijks escalaties zouden plaatsvinden, ik naar de supermarkt zou kunnen gaan zonder de rest van de dag bij te moeten komen, en nog heel veel meer.

 

Dit is kort wat de hulphond kan bieden:

• De ervaring leert dat mensen met psychische klachten rustiger en stabieler worden door de aanwezigheid en steun van de hulphond. Hij zorgt voor een gevoel van veiligheid, zorgt voor plezier, beweging, orde en regelmaat. Omdat de hond 24/7 bij mij zal zijn en in principe overal mee naartoe mag, zal hij er zijn op momenten dat spanning, angst en verdriet te hoog oplopen.

• Tijdens zijn opleiding leert de hond te signaleren. Hij leert te reageren op veranderingen in gedrag en emotie. Waar spanning, angst, onrust, somberheid en verdriet te hoog oplopen geeft de hond dit aan door bijvoorbeeld zijn kop of poot op schoot te leggen. Het tijdig signaleren kan een crisismoment voorkomen. Ook voel ik me door de nabijheid van de hond minder alleen.

• De hond kan mij ondersteunen tijdens eetmomenten die vanwege de eetstoornis vaak veel angst, spanning en achteraf veel onrust geven.

• Het lukt mij al lange tijd niet om een opleiding te volgen. De komst van de hulphond vergroot de kans dat dit wel gaat lukken, omdat de hond ook daar mee naartoe mag. Dit geldt ook voor andere dingen die nu niet lukken.

• Door de dwangstoornis ben ik met vele alledaagse taken heel lang bezig, wat de hulphond ook kan veranderen indien hij helpt de stoornis te "bestrijden".

• Door het autisme kan ik, bijvoorbeeld niet gemakkelijk naar de supermarkt omdat dit te veel prikkels geeft. Daarmee kan de hulphond helpen indien hij mij tot rust brengt en afleid.

 

Omdat de psychische hulphond niet vergoed wordt, zou ik dit zelf moeten betalen, wat veel geld kost. Daarom wil ik u vragen of u iets bij zou willen dragen aan mijn toekomst. Het zou mij enorm helpen. Om verder te kunnen herstellen en echt te gaan leven. 

 

Alvast heel erg bedankt voor uw steun op welke manier dan ook, 

Yara

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17-12-2023 gestart
185x bekeken

Actie georganiseerd door:

Yara Bakker

Yara Bakker

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17-12-2023 gestart
185x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg Wens
Misbruik melden