Hulptransporten Charkiv en Mikolaev

Hulptransporten Charkiv en Mikolaev

Hulptransporten met aggregaten en humanitaire goederen naar moeilijk bereikbare gebieden.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Onze stichting is opgericht door Jekaterina en haar man Andy. Al in 2001 vluchtte Jekaterina samen met haar moeder Alisa uit Rusland. Samen met beider echtgenoten wordt er al sinds 24 februari 2022 allerlei hulp geboden. Van opvang, tot hulp bij het verkrijgen van de juiste documenten tot het helpen verzorgen van humanitaire transporten. Het voelt als een morele verplichting een terugbetaling te doen voor het bloedgeld wat de Oekraïense bevolking momenteel zo massaal betaalt. We weten wat het is door het verleden als asielzoeker om spanningen en ontberingen dagelijks mee te moeten maken. 

Momenteel loopt er een fantastisch project. In samenwerking met diverse Lions Clubs hebben we de hand weten te leggen op een aantal zware aggregaten van 500 kva per stuk. Genoeg om bijvoorbeeld een ziekenhuis op te laten draaien. Maar er is nood aan meer, veel meer. Verbanden, medicijnen, kleine generatoren, voedsel, etc. Wij willen de komende transporten vol zien te krijgen. 

Onze organisatie heeft diverse vrijwilligers - waaronder Jekaterina en Alisa - die perfect tweetalig zijn, waardoor we in staat zijn alles in eigen beheer te doen. Wij werken enkel met officiële instanties en het transport wordt verzorgd door Van der Wal Transport uit Utrecht, welke beschikt over een netwerk in Oekraïne.

Waar gebruiken we de donaties voor?

  • Transportkosten (Van der Wal transporteert tegen kostprijs!)
  • Aankoop van humanitaire goederen, zoals wondzorgmiddelen, medicijnen, babyvoeding/luiers en voedsel.

Waar gaan de transporten naar toe?

  • Een liefdadigheidsinstelling in Charkiv waar we reeds sinds het begin van oorlog goede contacten nee onderhouden,
  • Dominee Sergei Somin, die met zijn kerkelijke organisatie humanitair werk verricht in allerlei kleine dorpjes in de buurt van Mikolaev en Cherson.

Bij Stichting Steun Oekraine wordt niemand betaald. Wij werken enkel en alleen op vrijwillige basis. Daarnaast gaan we indien de situatie het enigszins toelaat mee met het transport tot Odesa. Alle formulieren en officiële documenten zijn bij ons op te vragen. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14-01-2023 gestart
194x bekeken

Actie georganiseerd door:

Andy de Schipper

Andy de Schipper

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14-01-2023 gestart
194x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden