Kim's endometriose operatie

Kim's endometriose operatie
De vriendinnen  van Kim

Kim Geyskens is 39 en heeft een ernstige vorm van endometriose.

 

Je gezondheid is je waardevolste bezit – maar wat gebeurt er als het behoud ervan je een hoop geld kost?  Kim Geyskens is 39, heeft een ernstige vorm van endometriose. De  noodzakelijke behandeling in Londen kost €26.000, waarvan niets door het ziekenfonds wordt terugbetaald. Wij, vriendinnen van Kim, hebben daarom deze crowdfunding opgestart om haar een duwtje in de rug te geven. Hieronder vind je haar verhaal. 

“In december 2021 heb ik een spoedoperatie ondergaan na een acute pijnaanval op het werk. Veel hebben de artsen niet kunnen doen aangezien mijn organen bleken aangetast door endometriose. Endometriose is een chronische ziekte waardoor weefsel dat niet in je lichaam thuishoort voor chronische ontstekingen zorgt. Het tast hierbij ook organen en gezonde weefsels aan. Door endometriose heb ik regelmatig veel pijn aan mijn middenrif, rechterschouder, rechterarm, mijn buik en flanken, en algemene spierpijnen. 

Voor de endometriose ben ik in België in behandeling. De zorg hier is vooral gericht op minder zware vormen van endometriose en zelf heb ik te maken met een ernstige vorm. Door heel wat zelfstudie ben ik terechtgekomen bij dr. Peter Barton-Smith in Londen. Hij is een autoriteit op het vlak van endometriose operaties. Het is van belang dat een operatie uitgevoerd wordt door een gespecialiseerd, multidisciplinair team van chirurgen. Dr. Peter Barton-Smith werkt met een vast team van experten en maakt bovendien gebruik van een robot en ziet daardoor veel meer details. Ook gebruikt hij de allerlaatste technieken waardoor ze veel preciezer te werk kunnen gaan en minder snel moeten overgaan tot het wegnemen van bijvoorbeeld stukken darm. 

Na een consult bij dr. Peter Barton-Smith in The Princess Grace Hospital bleek het bij mij om een uitzonderlijk ernstige vorm van endometriose te gaan. Dat was een flinke tegenvaller. Na heel wat overleg, ook met de andere chirurg die bij de operatie betrokken zou worden, heb ik de knoop doorgehakt en mijn operatie ligt nu vast voor eind september 2022. De operatie is een saneringsoperatie van de buik waarbij een darmchirurg, dr. Westcott, één stuk zal ‘shaven’ en één resectie zal uitvoeren. Bij ‘shaven’ is de kans op bijkomende complicaties minder groot dan bij een resectie, dus het is goed nieuws dat deze methode ook ingezet kan worden. Een Belgische arts die opleiding heeft gevolgd bij dr. Peter Barton-Smith wil mij nadien opvolgen en ook een doorverwijsbrief bezorgen. 

Alleen wordt deze operatie niet terugbetaald door het Belgische ziekenfonds… en dat is even slikken. De operatie alleen al kost €26000 en dan zijn de andere kosten (verblijf voor de nazorg, en de reiskosten) nog niet meegerekend. Toch wil ik ervoor gaan, omdat iedereen recht heeft op de best mogelijke behandeling en ik graag zonder pijn en risico’s op verdere aantasting van mijn organen en gezonde weefsels wil kunnen leven.” 

Wil je weten wie Kim is en waarom ze zoveel voor ons betekent?  Kijk dan even naar https://vimeo.com/731808939

Kim heeft zelf een blog gemaakt zodat iedereen haar verhaal kan volgen en ze hopelijk ook anderen, die zich in een gelijkaardige situatie bevinden, kan helpen. Klik op deze link voor haar blog waarin ze je meeneemt doorheen haar gezondheidsreis: endo-en-ik.blogspot.com

Wil je Kim steunen door te doneren of deze crowdfunding te delen? 

Alvast een dikke merci want alle beetjes helpen! 

Liefs, 
Fredy, Ilse & Miet

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18-07-2022 gestart
10588x bekeken

Actie georganiseerd door:

De vriendinnen  van Kim

De vriendinnen van Kim

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18-07-2022 gestart
10588x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog