Laten we Waterlust door Corona verzuipen of kan het dankzij u het hoofd boven water houden ?

Laten we Waterlust door Corona verzuipen of kan het dankzij u het hoofd boven water houden ?
Stichting Water Mens & Arbeid Eetcafé Waterlust
Deel deze actie

Geld inzamelen voor de vaste lasten om voortbestaan te garanderen omdat voor Waterlust iedere Coronaondersteuning ontbreekt.

22 donaties
15%
€ 1220 van € 8000 ingezameld

Als het aan ons parlement ligt is het kleine Paviljoen Café-Restaurant Waterlust in de 2e jachthaven te Dordrecht geen lang leven meer beschoren door de aanhoudende Coronamaatregelen. Het water staat ons al aan de lippen door ontbrekende overheidssteun en daarom doen wij een beroep op uw vrijgevigheid.

De exploitatie van het horecabedrijf  “Waterlust” is in handen van Stichting Water Mens en Arbeid (WMA) en deze stichting heeft als doel om mensen met lichte beperkingen een dagbesteding te geven. 

Een aantal enthousiaste vrijwilligers zet zich in voor deze doelgroep. Door de unieke locatie in- en op het water en de maritieme inrichting laat het sowieso bij iedere bezoeker een nautische indruk achter. Dit is de sfeer die onze stad Dordrecht natuurlijk al eeuwen uitdraagt.

Buiten de goedkope en overheerlijke maaltijden die er worden verzorgd zetten de medewerkers zich in voor gedeeltelijke dagbesteding voor mensen met een lichte beperking.

Ook een activiteit van Waterlust/WMA is de organisatie van begeleide wandelingen voor bijvoorbeeld bewoners van het Parkhuis in het naast Waterlust gelegen Wantijpark met verzorging van de dieren aldaar en een lunch na in Waterlust. Dit was altijd feest voor deze groep.

Geheel verzorgde vaararrangementen met kleine groepjes beperkten behoren ook tot de mogelijkheden met jachten die beschikbaar zijn gesteld door Yachtcharter Huibers die Stichting Water Mens & Arbeid een warm hart toedraagt. Het bestuur van WMA wil hiervoor nogmaals dank uitspreken Yachtcharter Huibers.

Ook worden er splits- en knoop cursussen gegeven en wordt het veilig varen bevorderd door kennis overdracht door de bij ons aangesloten oud schippers.

Waterlust is ook de repetitie locatie van diverse Maritieme Koren die zich op hun beurt ook weer inzetten voor de doelgroep door regelmatig op te treden in het Parkhuis en op de schepen Zonnebloem en Henry Dunant; dank hiervoor aan het Visserskoor en Wantijkoor.

Helaas door de komst van het ons allen bekende virus dreigt dit alles nu op te houden met bestaan. De gedwongen sluiting en afgenomen vrijheid heeft een gigantische impact op onze vrijwilligers maar nog veel meer op onze doelgroep. Aangezien Waterlust/WMA op geen enkele manier recht heeft op ondersteuning is de rand van de afgrond bereikt. Er kan niet meer aan de huurverplichtingen en andere vaste lasten zoals bijv. de pacht van het water van de Gemeente Dordrecht worden voldaan.

Vandaar deze vraag voor uw steun om het voortbestaan van Waterlust en Stichting Water Mens & Arbeid te waarborgen zodat na de lock-down onze doelgroep wederom het plezier, de afleiding en het gevoel van vrijheid op het water weer tot zich kan nemen en u weer van onze maaltijden en een drankje kunt genieten.

Alvast enorm bedankt voor uw bijdrage !!!

De vrijwilligers en het bestuur van Stichting Water Mens & Arbeid - Waterlust

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21-02-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Stichting Water Mens & Arbeid Eetcafé Waterlust

Stichting Water Mens & Arbeid Eetcafé Waterlust

22 donaties
15%
€ 1220 van € 8000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21-02-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog