Levenseinde

Levenseinde
Wim van Dijk
Deel deze actie

De arts kan niet bepalen of je lijdt. Ik wil de euthanasiewet veranderen.

415 donaties
70%
€ 24.402 van € 35.000 ingezameld

De euthanasiewet voldoet niet. De arts kan niet vaststellen of iemand ondraaglijk en uitzichtloos lijdt. Toch geven artsen geen euthanasie als ze vinden dat je niet ondraaglijk lijdt, terwijl jij zèlf de enige bent die dat kan bepalen. Je wordt veroordeeld dat lijden langer te moeten ondergaan. 66% van de mensen vindt dat we de regie over onze eigen dood moeten hebben en slechts 14% is tegen; 74% van de burgers wenst, eventueel onder voorwaarden dat het Laatste Wil Middel kan worden verstrekt. Ik steun de 74% en ik heb aan mensen in nood het Laatste Wil Middel verstrekt. Daarvoor ben ik gearresteerd. Ik wil tot de hoogste instantie de Euthanasiewet aanvechten. De advocaatkosten zijn hoog. Ik wil zelf een groot bedrag betalen, maar ik vraag je te doneren.  Na Op1 weet ik zeker: ik ga door tot de Hoge Raad, maar dat kost een hoop. Daarom heb ik mijn streefbedrag verhoogd. Elke bijdrage is welkom, ook vijf euro, omdat het aangeeft dat hopelijk veel mensen mijn doel steunen.  Wil je alsjeblieft mijn actie in je netwerk rondmailen? Dank je wel. Blijf gezond en wees (naar omstandigheden) gelukkig. Wim van Dijk.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22-10-2021 gestart
9865x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Nieuwe Democratie

Wil de regie over het eigen levenseinde tot stand brengen.

Actie georganiseerd door:

Wim van Dijk

Wim van Dijk

415 donaties
70%
€ 24.402 van € 35.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22-10-2021 gestart
9865x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Interview Wim van Dijk / Uitzending KRAAK Omroep Brabant

31 Oct 2021

Interview Wim van Dijk / Uitzending KRAAK Omroep Brabant. Kijk tussen 04:15 tot 15:00.

De Bossche psycholoog Wim van Dijk (77) verkocht zelfmoordpoeder aan zo'n 160 mensen omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op euthanasie. Het Openbaar Ministerie is het niet met hem eens. Deze maand werd hij gearresteerd. Hem hangt 3 jaar cel boven het hoofd. De man van wie hij het poeder kocht, stond deze week voor de rechter.

Omroep Brabant

Wat drijft Wim van Dijk, verstrekker van het dodelijke poeder ‘middel X’?

25 Oct 2021

Voor het eerst maakte een verstrekker van het dodelijke ‘middel X’ zichzelf bekend. Wie is deze Wim van Dijk en wat drijft hem?

‘Ik ben een verstrekker.’ Het waren niet zomaar woorden die psycholoog Wim van Dijk (77) uit Den Bosch uitsprak, dit weekend in de Volkskrant. Hij bekende namelijk het doorverkopen van het dodelijke middel X aan ‘meer dan honderd’ mensen die er suïcide mee wilden plegen, een handel die tot nu volledig ondergronds bleef.

Trouw

Psycholoog (78) die zelfdodingsmiddel verkocht haalt duizenden euro's op

25 Oct 2021

Wim van Dijk uit Den Bosch heeft al meer dan zevenduizend euro ingezameld om zijn juridische kosten te dekken. Dat is te zien op de website steunactie.nl, waar de 78-jarige psycholoog afgelopen weekend een crowdfunding begon. Van Dijk rekent er op binnenkort voor de rechter te moeten verschijnen op verdenking van hulp bij zelfdoding. Hij is bereid 'tot de hoogste instantie' door te strijden, maar dat kost wel geld.

Omroep Brabant

Psycholoog Wim van Dijk over het verstrekken van zelfdodingspoeder: “Ter nagedachtenis van mijn vrouw heb ik het ervoor over, voor alle mensen die net zo lijden als zij”

25 Oct 2021

De Brabantse psycholoog Wim van Dijk heeft aan meer dan honderd mensen zelfdodingspoeder ‘Middel X’ verstrekt. De 77-jarige Van Dijk komt als eerste Nederlander naar buiten als verstrekker en riskeert daarmee een hoge straf. Op hulp bij zelfdoding staat in Nederland tot drie jaar gevangenisstraf. Dat maakt hem niet uit, want hij wil dat het gesprek over euthanasie op gang komt. Bij Op1 doet hij zijn verhaal. Link naar item

OP1

Deze psycholoog hielp meer dan honderd mensen aan middel X. Aan de Volkskrant vertelt hij waarom.

23 Oct 2021

Psycholoog Wim van Dijk verstrekte het zelfdodingspoeder Middel X aan meer dan honderd mensen. Nu deelt hij zijn verhaal met de Volkskrant.

Volkskrant

Bosschenaar die vast zat voor zelfdodingshulp: ‘Ik heb laatstewilmiddel aan meer dan 100 mensen verstrekt’

23 Oct 2021

DEN BOSCH -  Bosschenaar Wim van Dijk geeft toe dat hij ‘meer dan 100 mensen’ heeft geholpen aan een middel om zelf een einde aan hun leven te maken. De 78-jarige psycholoog werd dinsdag opgepakt in een groot onderzoek naar hulp bij zelfdoding. Hij is weer vrij, maar blijft verdachte. 

Brabants Dagblad

Psycholoog: ik heb ruim 100 mensen laatstewilmiddel gegeven

23 Oct 2021

Psycholoog Wim van Dijk geeft in de Volkskrant toe dat hij ‘meer dan 100 mensen’ heeft geholpen aan een middel om zelf een einde aan hun leven te maken. De 78-jarige man uit Den Bosch werd dinsdag opgepakt in een groot onderzoek naar hulp bij zelfdoding. Hij is weer vrij, maar blijft verdachte.

Het Parool

Man hielp honderd mensen aan zelfdodingspoeder, wil discussie aanzwengelen

23 Oct 2021

De Brabantse psycholoog Wim van Dijk heeft aan meer dan honderd mensen een zelfdodingsmiddel verstrekt, zegt hij in een interview met de Volkskrant. Het gaat om het zogeheten Middel X, een dodelijk wit poeder dat gewoon bij chemische groothandels te koop is. Nieuwsuur schreef in 2017 over dit conserveermiddel dat het binnen dertig tot zestig minuten tot de dood leidt.

NOS

Psycholoog zegt zelfdodingsmiddel te hebben verstrekt aan ruim 100 mensen

23 Oct 2021

De Brabantse psycholoog Wim van Dijk heeft een zelfdodingsmiddel, het zogeheten Middel X, verstrekt aan meer dan honderd mensen. Dat zegt Van Dijk zaterdag in een interview met de Volkskrant. Volgens de krant is het de eerste keer dat iemand in Nederland die dat zelfdodingsmiddel verstrekt zich kenbaar maakt.

NU

Psycholoog die vast zat voor zelfdodingshulp: ‘Ik heb laatstewilmiddel aan meer dan 100 mensen verstrekt’

23 Oct 2021

Psycholoog Wim van Dijk geeft toe dat hij ‘meer dan 100 mensen’ heeft geholpen aan een middel om zelf een einde aan hun leven te maken. De 78-jarige man uit Den Bosch werd dinsdag opgepakt in een groot onderzoek naar hulp bij zelfdoding. Hij is weer vrij, maar blijft verdachte. 

Algemeen Dagblad
Andere acties in: Juridisch
Misbruik melden