Logeerhuis AGNITIO - Rust, ruimte en een nieuw begin

Logeerhuis AGNITIO - Rust, ruimte en een nieuw begin
Helga Tuik

Een logeerhuis in Hongarije waar mensen tot rust kunnen komen. Help jij mee?

 
€ 0 ingezameld

Lieve mensen,

Mentaal lijden is vaak verborgen en onzichtbaar leed. Ik weet hier alles van na een zwaar bewogen leven dat zijn sporen heeft nagelaten vanaf mijn vroege jeugd. Incest op jonge leeftijd was het begin van vele nare gebeurtenissen en keuzes in mijn leven. Het heeft gemaakt dat ik nooit de vrouw ben geworden die ik had moeten zijn. Die vrouw heb 15 jaar geleden teruggevonden en dat is de vrouw die ik wil zijn. Iemand die iets wil betekenen voor anderen in dezelfde situatie.

Ik kamp met uitzichtloosheid, overprikkeling en kan mijn rust en plek in de maatschappij niet vinden. Dat heeft ertoe geleid dat ik anderhalf jaar geleden op de rand van de afgrond stond en ik besefte dat ik niet verder wilde en kon op deze manier, moe van het leven en overleven zonder uitzicht op iets anders. Ik kan zoveel en weet dat ik voor andere mensen wat kan betekenen. Ik heb hierdoor de energie gevonden om verder te kunnen gaan; opgeven is geen optie. Daarom heb ik gezocht naar een weg waarin ik mijn rust zingeving en betekenis wel heb gevonden. Mijn hele levensverhaal is binnenkort te lezen op Walk of Life (link volgt).

Een plek om op te laden

Sinds ik op dit idee kwam heb ik alles op alles gezet om dit traject op te starten. Door niet op te geven en te knokken, op zoek naar zingeving en rust. En daarbij andere mensen in dezelfde situatie te helpen en een plek te bieden waar ze hun batterij weer wat op kunnen laden. Weg van de prikkels, weg van de wereld waar alles veel te snel gaat, en weg van de wereld waarin ze zich verdwaald voelen. Terug naar de basis, rust, ruimte, en vooral het mogen zijn.

Het logeerhuis

Voor deze mensen komt er een logeerhuis midden in de natuur in Hongarije, waar mensen met een volle rugzak en weinig financiële middelen gedurende 4 weken terecht kunnen. Het verblijf en eventuele reis- en vervoerskosten worden volledig betaald vanuit stichting AGNITIO, die in november wordt opgericht. Voor mij zal de beloning zijn daar te mogen wonen en weer een nuttige invulling aan mijn leven te geven.

Een plek waar mensen gewoon zichzelf mogen zijn en doen wat voor hun goed voelt. Ik heb van A tot Z alles geregeld samen met de gemeente Breda, en mijn hulpverleners. Nu de financiering nog en we kunnen starten. Om dit mooie plan te verwezenlijken heb ik jullie hulp keihard nodig. Alle beetjes helpen.

Het idee

In een prikkelarme omgeving, midden in de prachtige natuur wil ik een logeerhuis starten waar mensen met problemen of een trauma, en weinig tot geen financiële middelen kunnen bijkomen van hun dagelijkse zorgen. In Nederland is dat vanwege de hoge kosten en het gebrek aan rust en ruimte gewoonweg onhaalbaar, maar in Hongarije kan deze droom wél werkelijkheid worden.

Het logeerhuis moet letterlijk en figuurlijk rust en ruimte bieden. Het moet een plek worden waar mensen zich gehoord, gezien en begrepen voelen. Waar echt naar ze wordt geluisterd, waar voor ze wordt gezorgd en waar ze kunnen zijn wie ze zijn. Zonder oordeel. Waar niets moet, maar alles kan. Waar ze kunnen wandelen, fietsen, vissen of zwemmen. Of gewoon even helemaal niets doen. Alleen of samen met een beperkt aantal anderen. Kortom: een veilige omgeving waarin rust, begrip en warmte heerst, waardoor mensen na afloop weer de kracht en energie hebben om hun leven een positieve draai te geven.

Hoe moeten mensen dit betalen?
In november wordt stichting AGNITIO opgericht, waarmee geld wordt ingezameld om de reis- en verblijfkosten van mensen die geen/onvoldoende financiële middelen hebben te vergoeden.

De link naar de stichting volgt later.

begeleiding
Onder begeleiding   van de gemeente Breda heb ik alles doorgerekend en op papier gezet. In totaal is € 150.000,- nodig om dit plan te verwezenlijken. Een deel hoop ik met crowdfunding bij elkaar te krijgen.

Donaties worden gebruikt voor:

  • De aankoop en inrichting van een pand op een rustige, prikkelarme locatie in Hongarije, midden in de natuur.
  • Eventuele aanpassingen, zodat er ruimte is voor de gasten met ieder een eigen kamer en badkamer.
  • Een autootje – om mensen op te halen van de trein of het vliegveld, om boodschappen te doen en/of uitstapjes te maken met de gasten.

Bedankt voor het lezen van mijn plan en mijn verhaal ❤️.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
1 week, 1 dag geleden gestart
744x bekeken

Actie georganiseerd door:

Helga Tuik

Helga Tuik

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
1 week, 1 dag geleden gestart
744x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog