Nieuw ooievaarsnest voor Arthur en Frieda (Schendelbeke - België)

Nieuw ooievaarsnest voor Arthur en Frieda (Schendelbeke - België)
Jannick De Turck

Lieve Arthur & Frieda, jullie ooievaarsnest heeft het begeven op 14/05/2024, waarbij jullie 4 jongen omgekomen zijn.

 

Lieve Arthur, we kennen je als een super papa ooievaar die in alle omstandigheden zorgde voor zijn kroost, alleen … toen een paar jaar geleden je vrouwtje omkwam maar ook samen met Mascara en nu Frieda. Het noodlot heeft je niet gespaard. Jullie nest heeft het begeven op 14/05/2024 en jullie 4 kleinjtes zijn niet meer. De natuur is soms heel hard. Het leven is onvoorspelbaar. Maar wij gaan jullie helpen zodat jullie volgend jaar kunnen genieten van een splinternieuw nest. Kunnen wij ook op jullie steun rekenen?

BELANGRIJKE INFO: op 28/05/2024 werd het vooraf ingestelde doelbedrag van 2000 € bereikt. Dit overtreft echt mijn stoutste verwachtingen. Ik kan iedereen die hier aan meegeholpen heeft, niet genoeg bedanken. Maar ik ben er ook van overtuigd dat we nog niet aan het einde van dit mooie verhaal zitten, dus doneren is nog steeds mogelijk!

//******************************************************
// LAATSTE NIEUWS:
//******************************************************
Update op 4 juni 2024 zaten wij samen met de mensen van natuurpunt Boven-Dender om alle details verder te bespreken zodat we kunnen vastleggen hoe we de verzamelde centjes op een duurzame manier kunnen inzetten. Wordt zeker vervolgt! 1000x dank!

Update 19/06/2024: nieuwsbrief van natuurpunt Boven Dender:

Op 14 mei viel de 10 jaar oude nestboom van ons ooievaarskoppel Arthur en Frieda omver met de vier jongen eronder. Een groot drama voor alle buurtbewoners bij wie de ooievaars nauw aan het hart liggen. Nog voor we het goed en wel beseften hadden zij reeds een crowdfunding actie opgestart voor een nieuwe paal, met veel aandacht in de pers. Toen we met de initiatiefnemer overlegden was er al een aardig bedrag verzameld. Intussen werden reeds door 128 (!) mensen 2.592 euro gedoneerd. Daarmee is de financiering van die paal reeds rond.

We vinden het echter opportuun om in één ruk niet alleen de boom van Arthur en Frieda te vervangen, maar ook een alternatief te bieden voor de boom in de Turfstraat die niet lang meer zal recht staan. Daarnaast kan een extra nestpaal in de omgeving zeker van pas komen. We opteerden hiervoor voor een weide bij het Moorhof, niet ver van ons natuurgebied Moenebroek.
We maken ons sterk dat mits nog wat aangroei van de stortingen, mits de uitvoering in eigen handen te nemen en met de logistieke steun van heel wat buurtbewoners, we dit project tot een goed einde kunnen brengen. We zetten dan ook als Natuurpunt mee onze schouders onder dit initiatief, financieel en logistiek. Jouw steun, hoe klein ook (aangezien dit als een privé-initiatief begon, is er geen fiscale aftrekbaarheid), is van harte welkom via onderstaande QR-code of via de link steunactie ooievaarsnesten. Je steunt niet enkel een paar ooievaarspalen maar een spontaan gegroeid en breed gedragen buurtproject. 

LINKEN
* Facebookgroep “De Ooievaars van natuurpunt Boven-Dender”
* Live webcam beelden van een ooievaarskoppel in Nederland: Ooievaar | Vogelbescherming

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-05-2024 gestart
4114x bekeken

Actie georganiseerd door:

Jannick De Turck

Jannick De Turck

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-05-2024 gestart
4114x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog