Nieuwe wiek voor Bovenmolen G

Nieuwe wiek voor Bovenmolen G
Ruud van Lier
Deel deze actie

Help de G weer draaien!

121 donaties
€ 4.129 van € 100.000 ingezameld

Tot ons grote verdriet brak één van de roeden van Bovenmolen G bij Schermerhorn spontaan af. Volgens molenaar en bewoner Fred Oudejans als gevolg van metaalmoeheid. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Voor de Schermer Molens Stichting een forse financiële tegenvaller, waar geen verzekering tegen dekt. Inmiddels is begonnen met het onttakelen van het wiekenkruis en het opnemen van de volledige schade, een eerste stap naar volledig herstel.

Help ons en doneer om Bovenmolen G zo snel als mogelijk weer draaiende te krijgen!

PS: wij hebben een ANBI status, uw gift is fiscaal aftrekbaar!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10-07-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Schermer Molens Stichting (SMS)

Schermer Molens Stichting (SMS)

Actie georganiseerd door:

Ruud van Lier

Ruud van Lier

121 donaties
€ 4.129 van € 100.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10-07-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Nieuwe wiek voor Bovenmolen G bij Schermerhorn

16 Jul 2021

Steun de crowdfundingsactie

Vorige week dinsdag brak één van de roeden van Bovenmolen G bij Schermerhorn spontaan af. Volgens museum-molenaar en bewoner Fred Oudejans als gevolg van metaalmoeheid. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Flessenpost in Alkmaar

INZAMELING GESTART VOOR NIEUWE ROEDE VOOR BOVENMOLEN G SCHERMERHORN

14 Jul 2021

De Schermer Molens Stichting is een inzamelingsactie begonnen voor een nieuwe roede voor Bovenmolen G bij Schermerhorn. Vorige week dinsdag brak die af. Volgens museum-molenaar en bewoner Fred Oudejans was metaalmoeheid de oorzaak, waardoor de verzekering niet uitkeert.

Alkmaar Centraal

STEUNACTIE 'NIEUWE WIEK VOOR BOVENMOLEN G'

13 Jul 2021

SCHERMERHORN - Afgelopen dinsdag brak één van de roeden van Bovenmolen G bij Schermerhorn spontaan af. Volgens museum-molenaar en bewoner Fred Oudejans als gevolg van metaalmoeheid. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Schermer Dagblad

Steunactie/crowdfunding ‘Nieuwe wiek voor Bovenmolen G’ Schermerhorn

13 Jul 2021

Afgelopen dinsdag brak één van de roeden van Bovenmolen G bij Schermerhorn spontaan af. Volgens museum-molenaar en bewoner Fred Oudejans als gevolg van metaalmoeheid. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Alkmaar Nieuws.nl

Afgebroken wiek van molen getakeld, onderzoek aangekondigd

10 Jul 2021

De afgebroken wiek van Bovenmolen G in Schermerhorn is zaterdagochtend naar beneden getakeld. Afgelopen dinsdag brak een roede (deel van de wiek) plots doormidden. Wie een zenuwachtige of bedroefde molenaar verwachtte kwam bedrogen uit, want Fred Oudejans had een 'prachtdag'. "Het is hartstikke geslaagd."

NH Nieuws

METAALMOEHEID VOLGENS MOLENAAR OORZAAK GEBROKEN WIEK BOVENMOLEN G

08 Jul 2021

Volgens molenaar en bewoner Fred Oudejans van Bovenmolen G bij Schermerhorn is het afbreken van een van de roeden van zijn molen, afgelopen dinsdag, te wijten aan metaalmoeheid. Oudejans bleef bij het ongeluk gelukkig ongedeerd, en gisteren is begonnen met de verdere demontage van de vleugellamme wieken. Zaterdag worden met een kraan de roeden er afgehaald.

Alkmaar Centraal

Wiek breekt af van Bovenmolen G tussen Schermerhorn en Ursem [video]

06 Jul 2021

Bovenmolen G nabij Schermerhorn is dinsdagmiddag rond een uur of half vier beschadigd geraakt doordat een van de wieken afbrak.

Niemand raakte gewond. De oorzaak van de breuk was niet meteen bekend. Volgens Ruud van Lier, lid van het bestuur van De Schermer Molens Stichting, is de kap van de molen door het afbreken ook beschadigd.

Molenmaker Poland probeerde volgens Van Lier onmiddellijk met behulp van een hoogwerker erger te voorkomen.

Noordhollands Dagblad

Schermer molen verliest wiek: "Had er eerst geen erg in"

06 Jul 2021

Bovenmolen G aan de Molendijk bij Schermerhorn biedt voorlopig even de trieste aanblik van een vleugellamme molen. Vanmiddag rond 15.30 uur brak één van de wieken af. "Het gaat in een tel van een seconde, krak, boem", aldus de molenaar.

NH Nieuws

ROEDE VAN POLDERMOLEN SCHERMERHORN BREEKT AF

06 Jul 2021

Dinsdagmiddag rond 15:30 brak een van de roeden in het wiekenkruis van Bovenmolen G langs de Molendijk in Schermerhorn. De kap is daardoor beschadigd geraakt. Een wiek hangt naar beneden. Er raakte niemand gewond.

Hoe de roede kon breken, daarop moet iedereen nog het antwoord schuldig blijven.
Een gespecialiseerd bedrijf uit Oterleek bekijkt momenteel hoe ze de wiek veilig naar beneden kunnen halen.

Heerhugowaard Centraal

BOVENMOLEN G VERLIEST WIEK: “IK HAD ER EERST GEEN ERG IN.”

06 Jul 2021

Bovenmolen G langs de Molendijk bij Schermerhorn biedt voorlopig even de trieste aanblik van een vleugellamme molen. Dinsdagmiddag rond 15:30 uur brak één van de wieken af. Molenaar Fred Oudejans stond met zijn rug naar de molen op het moment dat het gebeurde: "Ik was aan het maaien dus die machine overstemde alles. Het gaat in een tel van een seconde, krak, boem. Ik had er eerst geen eens erg in.

Langedijk Centraal