Ontwerpen van een low-budget energiemonitor

Ontwerpen van een low-budget energiemonitor
Stefaan Batselé

Een project om uit afgedankte elektrische toestellen goedkope meetsensoren te maken waarmee je je verbruik kan monitoren.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Elektriciteit wordt steeds duurder, en dat is een probleem voor veel mensen. Inzetten op duurzame energie (vb: zonnepanelen) is ook niet voor iedereen weggelegd. Om energiekosten te beperken is het vergelijken van prijzen bij verschillende leveranciers zeker aan te raden, maar nog beter is het bewuster omspringen met energie. Hoe minder je verbruikt, hoe kleiner de kost. Om je energieverbruik te beperken en te optimaliseren is het verstandig om dit eerst in kaart te brengen, trouwens “Meten is Weten”. Dure meettoestellen in combinatie met online platformen en abonnenten, die zichzelf “op termijn” zouden terugbetalen, komen niet altijd hun beloftes na. 

Ik ben dus zelf een project gestart om uit materiaal van afgedankte elektrische toestellen goedkope meetsensoren te maken waarmee ik elektrisch verbruik op een eenvoudige en goedkope manier in kaart zou willen brengen. Momenteel doe ik beroep op scholen en vrienden die vrijwillig of voor een kleine bijdrage materiaal ter beschikking stellen. Voor het maken van enkele prototypes ben ik wel op zoek naar een budget waarmee ik van start zou kunnen gaan. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22-04-2022 gestart
446x bekeken

Actie georganiseerd door:

Stefaan Batselé

Stefaan Batselé

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22-04-2022 gestart
446x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog