Onze Kerstwens: basis voedselhulp voor ons dorp in Laos

Onze Kerstwens: basis voedselhulp voor ons dorp in Laos
Olaf Paap

'Onze Kerstwens:' 10 maanden 'voedsel- en medicijnhulp' blijven bieden aan de allerarmsten in ons dorp in Laos

 

KLIK HIER: ons campagne filmpje uit Laos

Wij, Olaf en Ineke van de vlindertuin in Laos, willen blijven stralen voor de allerarmsten in ons dorp in Laos. Door de komst van Covid verlegden we onze focus van 'de vlindertuin' naar het bieden van ‘basis voedsel- en medicijnhulp' voor onze armste dorpelingen.

Vanwege Covid zijn de grenzen van Laos al sinds 1 jaar en 9 maanden gesloten. Als gevolg daarvan zijn alle banen voor onze dorpelingen verloren gegaan. Er is geen overheidssteun. 

Als je nog ruimte hebt op je lijst met kerstcadeaus, denk dan alsjeblieft aan 'Onze Kerstwens!'

'Onze Kerstwens:' 10 maanden 'voedsel- en medicijnhulp' blijven bieden aan de allerarmsten in ons dorp... JA, doe mee met 'Onze Kerstwens!' En wij, Olaf en Ineke, organiseren dat de donaties op exact de juiste plekken terecht komen.

_______________________________________

De armsten hebben onze hulp nodig!

Voor de armste dorpelingen organiseerden we 'basisvoedsel- en medicijnhulp.' Dit is mogelijk gemaakt door de hulp van vele warmhartige donaties van over de hele wereld. Het hulpbudget is het afgelopen jaar volledig besteed aan:

- 39 kinderen die op elke weekdag 1 voedzame maaltijd krijgen

- 26 ouderen die wekelijks 1,5 kg rijst krijgen, deze wordt gebracht aan huis 

- 26 chronisch zieken die gratis medicijnen krijgen

Door het groeiend aantal armste dorpelingen zien we hoe belangrijk het is om in het nieuwe jaar de 'basis voedsel- en medicijnenhulp' voort te zetten.

_______________________________________

Onze vlindertuin wil (her)openen voor scholen

Onze vlindertuin gaat graag door met haar missie; natuureducatie. Na alle lockdowns van het afgelopen jaar zijn de scholen weer begonnen en willen we graag onze vlindertuin (her)openen voor de scholen. Hiervoor moeten we ons educatieve deel van de tuinen veilig, leerzaam en speels herbouwen.

Met jouw steun gaat ‘Onze Kerstwens’ zeker in vervulling! 

Wij zorgen ervoor dat hier in het verre Laos alle donaties precies op de juiste plekken terecht komen. Bedankt voor jullie warme begrip en geweldige steun!

 

Onze vlindertuin in Laos

Wij zijn Olaf & Ineke en wonen nu 9 jaar in Laos. Na bijna een jaar reizen, keerden wij terug naar ontwikkelingsland Laos om in de ongerepte natuur met de warmhartige lokale bevolking, aan ons 'natuur-educatie-project' te bouwen. 

Een jaar later, in 2014, openden we de eerste vlindertuin in Laos, in het dorp pal naast de paradijselijke turquoise Kuang Si watervallen. De enorme biodiversiteit en vlindersoorten in Laos, is onze inspiratie om het verhaal van de natuur juist hier te delen en speels te onderwijzen aan lokale scholen en toeristen.  

Gedurende de jaren, samen met onze dorpelingen, zijn we deze magische plek met onze vlinderdroom blijven ontwikkelen. Hierdoor zijn er prachtige tuinen, een 'natuurlijk' vlinderhuis met 'een speels uitleg platform' met 'echte voorbeelden' uit de natuur. Met de fantastische hulp van vele internationale vrijwilligers gaven we rondleidingen aan bezoekers en ontvingen we veel lovende reacties en recensies. 

Met de komst van Covid sinds maart 2020 veranderde ons dorp aan de beroemde Kuang Si-watervallen heel plotseling: Laos sloot zijn grenzen en het toerisme kwam volledig tot stilstand. Als gevolg daarvan gingen alle banen voor onze dorpelingen verloren. Al snel zagen we de armoede van dichtbij: Kinderen kwamen hongerig naar school en de armste ouderen trokken zich terug in hun hutjes/huisjes.

De saamhorigheid en hoop is in ons dorp gebleven. We hebben veel respect voor onze dorpelingen die, ondanks dat er weinig meer over is, toch hopen dat de watervallen in de toekomst weer veel bezoekers zullen trekken. 

Laotianen zijn warme familiemensen. We vertellen ouderen, zieken en kinderen dat mensen uit vele landen over de hele wereld vragen naar hun welzijn en dat deze mensen hen graag steunen. Laten we voor elkaar blijven zorgen zoals warme familieleden dat voor elkaar doen! 

Ja, doe mee met 'Onze Kerstwens!'

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18-12-2021 gestart
948x bekeken

Actie georganiseerd door:

Olaf Paap

Olaf Paap

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18-12-2021 gestart
948x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Wens
Misbruik melden