Op een dag ben je ziek

Op een dag ben je ziek

Omwille van ziekte krijgt mijn vriendin plots veel zorgen. Financieel willen we er enkele wegnemen.

 

“Op een dag ben je ziek. Op een dag sta je op en is er niks meer zoals de dag ervoor. Je bent dankbaar want je leeft in een welvarend land waar je de beste medische zorgen krijgt. Je staat ervan versteld hoe al die competente artsen, verpleegkundigen en medische onthaalmedewerkers je vol empathie en op een spoedvaart met goede zorgen bijstaan. Maar na de consultaties ga je alleen naar huis. Er is niemand thuis om je leed mee te dragen. Het gewicht op je schouders is loodzwaar. Door de complexiteit van je medische situatie krijg je moeilijk helderheid over de juiste weg. Je zit vast in je eigen hoofd. In je eigen zieke lichaam. Je hebt een handvol vrienden en familieleden. Ze staan voor je klaar om je mentaal vooruit te helpen. Maar er zijn ook financiële zorgen. Je kan niet terugvallen op financiële reserves. Je hebt je leven lang weinig belang gehecht aan materiële zaken. Nu sta je voor tal van problemen. Een berg om over te klimmen. Je hebt veerkracht. Je kan dit. Dit is de weg naar een leven 2.0. Maar hoe geraak je erover?”

Ik schrijf je dit bericht omdat ik een crowdfunding doe voor een goede vriendin. Omwille van ziekte heeft ze te kampen met een aantal erg grote uitdagingen zowel fysiek, mentaal als financieel. Ik wilde beroep doen op je vrijgevigheid en solidariteit om een (kleine) donatie te schenken. Een kleine financiële marge kan het financiële zorgenaspect van de ziekte verlichten. De berg zal ze over moeten maar als ze iets minder moet wakker liggen van de financiële zorgen, dan kan ze zich concentreren op haar fysieke en mentale gezondheid. Samen met de vrienden bewandelen we ook de officiële wegen om een tijdelijke tegemoetkoming te verkrijgen. Maar deze maatregelen zullen pas op lange termijn een oplossing bieden en momenteel denk ik dat een kleine financiële marge een groot verschil zal maken. 

Iedereen die een donatie doet, zal een klein kunstwerkje ontvangen ter bedanking. Voel je zeker niet verplicht of ongemakkelijk. Elk doet wat hij kan, daar is geen verantwoording voor nodig.

Warme groeten, 

Sofia

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-02-2024 gestart
829x bekeken

Actie georganiseerd door:

Sofia Ati Allah

Sofia Ati Allah

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-02-2024 gestart
829x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden