Operatie en revalidatie Maui

Operatie en revalidatie Maui
Sharon Pallemans

22 april is onze kleine schat aangereden. Zware operatie aan heup en poot, staart geamputeerd en revalideren. Kosten lopen op

 

Wij zijn Sharon & Michaël en hebben een zoontje Thiago die net zijn 1ste kaarsje heeft uitgeblazen. Wij zijn allen dierenvrienden en hebben 2 katjes en 2 hangbuikvarkentjes.

Op zaterdag 22 April werd Maui, ons katertje die 8 mei twee jaar wordt, aangereden.

We hoorden een klap en bekeken elkaar van 'Oei?!' met nadien wat rare kat-miauwen. Daar vonden we Maui verstopt onder onze auto. Hij leek ok van ver ... Tot hij wou bewegen. Het was verre van ok, want we zagen bloed en hij kon niet meer stappen. Dit betekende dat er sowieso ook iets gebroken was.

We belden meteen de dierenarts en 1 van ons ging met Maui, gewikkeld in een deken, pijlsnel naar de dierenarts. Samen ging niet aangezien ons zoontje lag te slapen en we hem niet alleen konden laten.

Bij de dierenarts werd na het nemen van RX de balans opgemaakt, althans die dat ze zonder narcose konden opmaken: Heup op meerdere plaatsen gebroken, staart gebroken dicht bij de heup, het vel tussen staart en lichaam ingescheurd wat in een gapende wonde resulteerde en wat wondjes hier en daar.

Samen met de 90% slaagkansen van Maui werd een ruwe raming gemaakt van de kosten: 2000-2500€. Er werd ook meteen gevraagd of dit mogelijk was voor ons en we de verzorging wilden verder zetten. Hier gingen we natuurlijk op in.

Daags nadien werd hij onder narcose gebracht om nog een RX scan te nemen. Er werd een speciale sonde gestoken omdat zijn geslachtsdeel ook lichtjes geraakt was. De heupfractuur was gelukkig niet erger dan aanvankelijk gedacht.

Ze hadden uit voorzorg een extra RX genomen van de enkel aangezien daar een andere wonde was en het bleek dat er daar ook een botje gebroken was.

Maandag namiddag kon de complexe operatie plaatsvinden.

Er werden dus 3 operaties uitgevoerd: Staart amputatie, plaatje in de heup en plaatje in de enkel. Hij werd ook nog gehecht op een plaats waar een gapende wonde was aan zijn zij.

Er werd ons ook medegedeeld dat met de staart amputatie wel de mogelijkheid was op een complexe heling van de wonden.

Maui heeft het heel lastig gehad de eerste dagen en is pas na een week lichtjes beginnen bewegen. Hij at enkel als wij aanwezig waren.

Zijn kinesist-sessies waren niet productief aangezien hij zich niet liet doen door de dierenartsen.

Op dinsdag werd dus vastgesteld dat er necrose was op de wonden. Dit betekent dat de huid afsterft op die plaatsen. Katten regenereren hun huid wel zelf, maar dit zal natuurlijk wat tijd in beslag nemen. Het begon natuurlijk klein, maar dit wordt met de dag groter.

Op donderdag mocht hij eindelijk naar huis, hopende dat hij thuis wat meer vooruitgang zou boeken met bewegen.

Wij waren heel blij natuurlijk, maar de revalidatie begint nu pas.

De necrose is relatief groot en moet verzorgd worden (deze foto's besparen we jullie, maar de oppervlakte is iets van 10cm op 20cm). Meermaals per dag moet dit gespoeld en ontsmet worden.

Hij steunt nog niet goed op zijn achterpootjes, hierdoor moeten we meermaals per dag oefeningen doen. Hoe sneller hij steunt, hoe sneller hij terug zal kunnen stappen.

De volgende 4 weken zal Maui nog in een grote hondenbench moeten doorbrengen aangezien hij in een propere en veilige ruimte moet zitten. Er moet ten allen tijde voorkomen worden dat hij loopt of springt.

Na deze 4 weken moet hij nog minstens 2 weken in een kleine kamer verblijven zonder mogelijkheid tot springen.

Maui gaat dus wel de goeie richting uit, maar er is nog zeer veel werk aan de winkel.

Aangezien er extra zaken uitgevoerd moesten worden; speciale sonde, operatie enkel, extra hechtingen, extra RX's ... en dat hij in plaats van 6 dagen hospitalisatie er 12 nodig had waren de kosten wel veel hoger opgelopen dat aanvankelijk geraamd. Afgeklopt op € 4364,10. Waardoor dit natuurlijk veel lastiger werd om dit te betalen. De kosten stoppen nu natuurlijk niet. Mogelijke correcties die uitgevoerd moeten worden, verzorgingsproducten en er zullen nog wat dierenarts controles moeten plaatsvinden.

Voor de revalidatie van Maui op te volgen en om de factuur te kunnen betalen hebben we onze jaarlijkse vakantie van eind Mei ook moeten afzeggen. Een groot deel konden we kostenloos annuleren, maar niet alles want onze annulatie-verzekering geldt jammer genoeg niet wanneer het over huisdieren gaat.

Het geld zal gebruikt worden om de operatie te dekken en om revalidatie te bekostigen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 06-05-2023 gestart
529x bekeken

Actie georganiseerd door:

Sharon Pallemans

Sharon Pallemans

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 06-05-2023 gestart
529x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren Medisch
Misbruik melden