Operatie Simba

Operatie Simba
Karlijn de Groot

Simba heeft een open middenrif en heeft een operatie nodig om te kunnen overleven

 

Simba, onze lieve kitten. Een paar weken geleden zagen we dat hij enorm benauwd was, hij hijgde als een hond en had een enorm snelle hartslag en ademhaling. Hierop hebben we röntgenfoto’s van het hart laten maken. De dierenarts schrok hiervan omdat de schaduw van zijn hart enorm was. We zijn toen doorverwezen naar een dierenkliniek, waar ze een echo gingen maken. Bij de dierenkliniek zagen ze een enorme hoeveelheid vocht rondom zijn hart die zijn hart verdrukt. Hierdoor hadden zijn hart en longen amper plek om te bewegen. We kregen een keuze om hem in te laten slapen of om het vocht af te laten tappen (met alle gevaren van dien) en te laten onderzoeken. Dit laatste deden we. Dit vocht is onderzocht en veel werd uitgesloten (infectie, bacterie, tumorcellen, virus fip). Het moest aan het hart liggen. Een week later, op 27-9 zijn we naar een andere dierenkliniek verwezen voor een cardioloog. Ook zij maakte een echo. Al het vocht was al weer terug wat de week ervoor was weggehaald. De cardioloog kwam er echter achter dat er geen hartafwijking is maar een andere aangeboren afwijking.

Hij heeft een afwijking aan zijn middenrif. Normaal houd het middenrif de organen apart van het hart. Maar bij hem zit er een gat in dus zijn lever steekt er helemaal doorheen en drukt heel hard op zijn hart. Daardoor heeft zijn hart amper plek en ontstaat er stuwingsvocht door de wrijving die nog meer druk op het hart geeft. Ook zijn longen worden hierdoor helemaal verdrukt. Er is maar één kans op overleven want door dit vocht zal binnen korte tijd een hartstilstand of hartaanval veroorzaakt worden. Ze moeten met spoed opereren. Ze gaan proberen het middenrif bij elkaar te brengen en een soort netje aan te brengen om het te sluiten. Hierdoor zal alles opgelost kunnen worden.

Echter zijn er zoveel onderzoeken geweest en heeft dit zoveel kosten met zich mee gebracht, dat het niet meer te betalen is. Maar ik moet er niet aan denken om wakker te worden en Simba op de grond te zien liggen met een hartaanval. Ik wil hem zo graag helpen. En ja, ik heb een verzekering voor hem. Maar omdat dit is gevonden in de eerste 30 dagen van zijn verzekering, krijg ik nooit meer iets verzekerd voor dit probleem… We willen hem niet kwijt… 🙏🏻

Alle kleine beetjes helpen!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
16 uur geleden gestart
807x bekeken

Actie georganiseerd door:

Karlijn de Groot

Karlijn de Groot

 

Donaties

 
Toon alle donaties
16 uur geleden gestart
807x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog