RODE DEL IN NOOD

RODE DEL IN NOOD

Giften voor advocaatkosten met het oog op behoud van weekendhuisje/vast domicilie voor alle gedupeerden.

 

Dit is een nederige oproep.  Het NKWV (Nationaal Komitee van Weekendverblijvers en vaste bewoners) ijvert al decenia lang voor het behoud van weekendverblijven én VASTE bewoning. 

U bent geen Lid van NKWV? Geen probleem. U kan steunend lid worden voor € 25/per jaar.

Een politiek getint spel van meerdere decenia maakt opnieuw bewoners en weekendverblijvers in het bos De Rode Del te Arendonk onrustig en bang. Onze enige vraag aan de Gemeente was steeds om het herstel op een menswaardige manier aan te pakken. Vragen om in dialoog te gaan voor een minnelijke schikking voor het herstel kregen geen gehoor.

Nu worden zelfs bewoners die decenia lang hun domicilie hebben in de Rode Del, en geen andere eigendommen bezitten, verzocht te herstellen, lees ‘af te breken’ binnen de 6 maanden.

Eerdere dreigbrieven verwezen naar niet uitgevoerde (verjaarde?) vonnissen en nu verwijst men naar het herstellen van ‘natuurgebied’. Bewoners hebben veel begrip voor het plan tot herstel. Doch zij zijn nu de dupe van een jarenlang gedoogbeleid dat een omslag kent tot een onbegrijpelijke hoogdringendheid.

Helaas rest ons geen andere keuze dan op een juridische manier weerwerk te bieden. Want ‘samen’ staan we sterker.

Wat speelt in Arendonk?

Heel veel, maar even in vogelvlucht:

  • In 2016 visitatie door Departement Omgeving (Stedenbouwkundig inspecteur Joris Giebens) om vaststellingen te doen met betrekking tot bouwkundige overtredingen in cluster 4/5 van Rode Del in het kader van het uitvoeren van vonnissen uit de jaren zeventig. Na overleg met voorzitter NKWV (Lode) deze mensen gewoon hun werk laten doen. Betreft 12 eigenaren.
  • Stil tot in begin 2022 hetzelfde herhaald wordt. Maar nu volgen AANMANINGEN dat binnen half jaar alles in oorspronkelijke staat moet worden hersteld.
  • Samen met NKWV gaan inmiddels 11 eigenaren naar advocaat Meester Steven de Coster. Deze advocaat stelt vragen aan de stedenbouwkundig inspecteur die onvoldoende worden beantwoord.
  • In oktober 2023 worden wederom vaststellingen gedaan van stedenbouwkundige overtredingen door Departement Omgeving gevolgd door AANMANINGEN om de eigendommen in oorspronkelijke staat terug te brengen.
  • Namens 10 eigenaren gaat advocaat over tot dagvaarden van Departement Omgeving. Rechtszitting voor een procedure vaststelling op 17 januari 2024, maar wordt uitgesteld naar 14 februari 2024. Advocaat zet in op verjaring van vonnissen en je mag niet twee keer voor eenzelfde overtreding een rechtszaak aanspannen.
  • Tussentijds krijgen twee eigenaren een ADMINISTRATIEVE BOETE opgelegd. Eén in juni, verweerschrift 23 juni 2023 ingediend, tot op heden nog geen antwoord. Bij de tweede wordt momenteel gewerkt aan verweerschrift.
  • In december 2023 (7 en 21 december) vaststelling bezoeken in cluster 2/3. Vaststelling van bouwkundige overtredingen.
  • Vanaf maandag 5 februari komen bij groot aantal eigenaren AANMANINGEN binnen per aangetekend schrijven van Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) met opdracht alles te herstellen in oorspronkelijke staat. Gevolg grote onrust.
  • Direct advocaat De Coster geïnformeerd.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-02-2024 gestart
1268x bekeken

Actie georganiseerd voor:

NKWV

NKWV

Nationaal komitee van weekendverblijvers en vaste bewoners

Actie georganiseerd door:

Lieve De Koninck

Lieve De Koninck

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-02-2024 gestart
1268x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog