Simba...

Simba...
Sofie Waltherus

Simba, onze chow van 11 jaar heeft huidproblemen, atopische dermatitis bij honden is een chronische huidziekte.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

We vragen niet graag hulp..schamen ons er zelfs een beetje voor. We hebben er dan ook lang over nagedacht of we dit wel zouden doen. Maar we proberen het.. Om Simba een nog zo aangenaam mogelijk leven te geven.

##

Simba, onze chow van 11 jaar heeft huidproblemen, atopische dermatitis bij honden is een chronische huidziekte, deze ziekte heeft sterk wisselende klachten van huidontsteking en jeuk.

Atopische dermatitis bij je hond is een allergische aandoening, waarbij een te felle afweerreactie optreedt. 

Wanneer een atopische hond in contact komt met een allergeen, ontstaat er een afweerreactie tegen deze stof. Bij deze reactie komen ontstekingsproducten in de huid vrij. Deze stoffen zijn bedoeld om de allergie-opwekkende stof af te weren. Helaas veroorzaakt juist deze afweerreactie de atopie symptomen. Je hond krijgt vaak last van een enorme jeuk aan de huid en van roodheid, vaak op bepaalde plekken van het lichaam. 

Simba moet levenslang  atopie medicijnen nemen.  Ze pakken overwegend alleen de symptomen aan, terwijl de oorzaak onderdrukt blijft.

Omdat Simba ‘op leeftijd’ is, raadde de dierenarts ons aan om hem de rest van zijn dagen cortisonen te geven en hem niet meer te belasten met allergietesten, huidonderzoeken en dergelijke. 

 

###

Wij willen hem graag de rest van zijn dagen een nog zo comfortabel mogelijk leven geven (met de medicatie) en een mooi afscheid als die dag er is…We mogen er niet aan denken en hopen natuurlijk dat die dag nog lang op zich laat wachten…  Helpen jullie mee? De opgehaalde centen worden op een aparte rekening gezet, die enkel gebruikt wordt voor Simba.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-10-2022 gestart
474x bekeken

Actie georganiseerd door:

Sofie Waltherus

Sofie Waltherus

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-10-2022 gestart
474x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden