St Stemvork Initiatief Make my Dream voor nieuwe compositie "ERA van hoop"

St Stemvork Initiatief Make my Dream voor nieuwe compositie "ERA van hoop"
Oksana Titova

Steun nieuwe compositie "ERA van hoop" van Rangel Silaev en geniet van een unieke concert in onze concertzaal in Venray

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Jonge pianist/componist/producer Rangel Silaev: “Ik wil in onzekere tijden een nieuwe muzikale episode starten, die vol is van hoop, waardoor we de zwar(t)e tijden achter ons kunnen laten en d.m.v. muziek een overgang naar betere tijden voor de (muziek)wereld kunnen creëren. Ik zal een neoklassiek stuk 'ERA van hoop'  schrijven/componeren/produceren en daarmee mijn publiek niet alleen maar met romantische thema’s te verrassen, maar ook met nieuwe technologische mogelijkheden door het uitvoeren van mijn muziek uit een nieuw 'ERA'.

De compositie zal bestaan uit 3 delen, waarbij ik gebruik zal maken van moderne technieken zoals loopstations en combinatie met elektronische/ambient geluiden. Ik zal met live midi-implementaties zorgen voor een cross-over naar ambient/filmmuziek door gebruik te maken van elektronische patches.

Qua stijl wordt deze compositie innovatief. Daarbij heb ik me o.m. laten inspireren door muziek van Ólafur Arnalds, Ludovico Einaudi...

Door een licht-/beamershow zal mijn publiek confronteren met een toegankelijke wijze van livemuziek.

Door innovaties/ontwikkeling wil ik mijn muziek(uitvoeringen) op een hoger niveau brengen. Voor nieuw stuk ga ik solo aan het werk. De productie en uitvoering neem in eigen handen. Ik zal de partituren voor elektronisch 'orkest' schrijven. Ik speel ook gitaar en drums.

Vroeger heb ik een stuk voor piano en orkest 'Hymne voor vrede' geschreven en met orkesten en solo uitgevoerd. Ik was 13. Mijn kennis van het componeren voor orkesten was beperkt, met productie van de stukken m.b.v. computer was ik vanaf mijn 14e bezig. Nu ben ik verder met mijn compositie-/productiekennis. Ik wil de wereld 'redden', en hoop op vrede geven. 'ERA van hoop' zal een vervolg worden op 'Hymne voor vrede' (2 delen). De kwaliteit van het nieuw stuk zal die van 'Hymne voor vrede' overtreffen. Ik zal 'ERA van hoop' eerst alleen, zonder orkest, uitvoeren.

Ik zal de audio-/video opnamen in de “ERA Studio’s” concertzaal in Venray laten maken, op Youtube/Spotify plaatsen. 

Ik zal met dit stuk een concerttour maken. Het stuk wordt aan het symfonieorkest 'Orchestra Musikverein' (Wenen), andere (buitenlandse kamer)orkesten voor gezamenlijke uitvoeringen aangeboden. 

Mijn ambitie is om met mijn muziek een groot publiek te bereiken, d.m.v. zelfgemaakte muziek, lichtshows. Tijdens de pandemie heb ik weinig concerten gespeeld, maar liet ik mijn andere kant als componist/(popmuziek)producer zien. Ik combineerde mijn klassieke muziekkennis/ervaring als producent m.b.v. producerprogramma’s. Ik legde focus op het componeren van neoklassieke en filmmuziek. Zulke muziek wordt door mij geproduceerd, maar is in essentie afgeleid van de klassieke muziek. Mijn doel is mijn creaties live op een podium, d.m.v. apparatuur en een vleugel te brengen en andere musici/orkesten in zulke projecten in de toekomst te betrekken. Daarbij zou ik voor een breed publiek mogelijkheden willen scheppen om kennis te maken met neoklassieke/cross-over muziek, op een laagdrempelige/toegankelijke wijze. Mijn livestream concert uit concertzaal 'ERA studio’s' met  'voorproefjes' van experimentele muziek, werd door 1100 online kijkers gevolgd en heeft veel positieve reacties opgeleverd. 

Ondanks het feit dat ik als producer met bekende artiesten samenwerkte staat mijn naam op Spotify/YouTube onder de namen van de zangers/teamleden van de platenlabels. Ik krijg beperkte vergoedingen, weinig nieuwe volgers/feedback op de sociale media. Bovendien zit ik meestal in de studio achter de computer, de toetsen en sta ik niet vaak op het podium. Het produceren van popmuziek is niet uitdagend voor me. Wel neem ik mijn kennis van het elektronisch produceren mee voor mijn werk aan het nieuwe stuk. 

Dit stuk zal de start zijn voor mijn eigen serieuze projecten op hetzelfde niveau als mijn compositie-/ productiekennis. Ik zal het stuk tijdens mijn concerten uitvoeren, op Spotify/YouTube etc. plaatsen en op verschillende manieren mijn publiek bereiken, via radio, televisie, de sociale media.

Door de corona werd ik gedwongen in mijn eentje te componeren/produceren. Ik wil onafhankelijk van andere musici zijn bij de uitvoering van mijn stukken. Ik wil het orkest d.m.v. door mij (en andere musici) ingespeelde delen van mijn uitvoeringen 'vervangen'. Maar het publiek zal het volledige 'orkest' te horen krijgen.

Om meer volgers te krijgen, wil ik het publiek iets anders aanbieden, dan wat ik tot nu toe gedaan heb. Moderne computerprogramma’s bieden mij de mogelijkheid om alles zelf voor te bereiden en op het podium alle apparatuur, de lichtshow, de visuals aan te sturen.  

Ik speelde kleine 'voorproefjes' van mijn innovatieve muziek op piano en elektronische apparatuur. Zo kon het publiek mijn muziek ervaren alsof ik optrad met een live band/orkest. De experimenten werden enthousiast door het publiek ontvangen. 

Door een groot innovatief stuk te creëren, zal ik m'n compositietalent verder kunnen ontwikkelen en kennis van het arrangeren, verder uitbreiden. Met behulp van uw ondersteuning hoop ik mij als neoklassiek musicus te kunnen ontplooien en bekendheid als neoklassiek componist te kunnen opbouwen.

Het complete traject van het begin tot het einde, inclusief het arrangeren, experimenteren, muziek opnemen, interactie/feedback van publiek/programmeurs, zal voor de ontbrekende schakels zorgen welke in de praktijk noodzakelijk zijn. Dit zal resulteren in betere composities/producties en  uitvoeringen.

Het nieuwe stuk zal aan een breed publiek worden aangeboden, zodat verschillende leeftijdsgroepen gezamenlijk van uitvoeringen zullen kunnen genieten. 'ERA van hoop' zal zowel de traditionele liefhebber van klassieke muziek als de liefhebber van andere muziekgenres op het puntje van hun stoel doen zitten.

De programmeurs zullen ontdekken dat het voor een goede kaartverkoop niet altijd noodzakelijk is om louter klassieke stukken te programmeren. Mijn nieuwe composities/producties/concertprogramma's zullen een gemotiveerd publiek trekken.

Ik heb meerdere aanvragen van orkesten gekregen voor van mijn neoklassieke muziek. Orkesten zijn bereid om tournees te organiseren, maar verzoeken mij de partituren/geluid-/beeldmateriaal toe te sturen. Mijn nieuwe stuk zal de mogelijkheid voor optredens met orkesten uitbreiden. Dit zal het de levensvatbaarheid van mijn muziek positief beïnvloeden.

Mijn nieuwe compositie zal in theaters/concertzalen, op festivals uitgevoerd worden en mijn muzikale identiteit laten zien. Daarbij zullen in de toekomst ook orkesten/ensembles, die normaal klassieke muziek spelen, mijn neoklassieke muziek samen met mij uitvoeren.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19-01-2024 gestart
109x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Stemvork

Stichting Stemvork

Actie georganiseerd door:

Oksana Titova

Oksana Titova

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19-01-2024 gestart
109x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog