Steun Lorenzo

Steun Lorenzo
Deel deze actie

De Enschedese volkszanger 'Tukkertje Lorenzo' werd gisteravond 17 juni mishandeld en zijn auto werd totaal vernield.

2 donaties
€ 30 ingezameld

Lorenzo Lubbers, beter bekend als Tukkertje Lorenzo, is donderdagavond in elkaar geslagen in Almelo. Volgens de Enschedese volkszanger, vooral bekend van zijn deelname aan programma's van PowNed, hadden de Almeloërs het op hem gemunt omdat hij voor FC Twente is. 'Er riep ineens iemand: 'Kanker Twente!'"

Het feest na de gewonnen wedstrijd tussen Oranje en Oostenrijk was voor Lorenzo nog maar net begonnen. "Ik was bij vrienden in Almelo de wedstrijd gaan kijken", begint de Enschedeër. "De wedstrijd was afgelopen en we hadden gewonnen, dus gingen we een ronde maken en toeteren, dat deed iedereen."

In de stad wordt Lorenzo uit de auto gehaald omdat mensen met hem op de foto's wilden. "Omdat ze me herkende, vind ik hartstikke leuk helemaal niet erg! Maar opeens schreeuwde iemand: 'Kanker Twente'. Ik zei nog: het maakt vandaag niet uit of je voor FC Twente of Heracles bent, vandaag is Nederland. Maar hij haalde gelijk uit."

Ramen ingeslagen

Lorenzo heeft filmpjes van de mishandeling op Instagram gezet. Op de filmpjes is te zien hoe een jongen een flinke hoek uitdeelt aan het adres van Lorenzo. Ook is te zien hoe hij belaagd wordt door een flinke groep jongeren. Er wordt met bierflesjes gegooid en de ramen van zijn auto worden ingeslagen. "Ik zat daar met mijn 13-jarige neefje en stiefpa, dat was best schrikken ja."

Lorenzo laat weten dat het inmiddels relatief goed gaat. "Heb een paar kneuzingen, maar vooral schade aan de auto en mijn telefoon." Uiteindelijk worden drie autoramen door de jongeren ingeslagen. De volkszanger laat weten volgende week donderdag aangifte te doen. "Dat kon helaas niet eerder." De politie laat weten dat er ondanks de vele mensen op straat, er geen andere ongeregeldheden hebben plaatsgevonden na de wedstrijd.

 

 

 

 

 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18-06-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Paula Bokhove

Paula Bokhove

2 donaties
€ 30 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18-06-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog