Steun Mathiz in zijn ontroerend verhaal.

Steun Mathiz in zijn ontroerend verhaal.
Fam. Vermeulen
Deel deze actie

Ik ben Mathiz en heb het "Angelman Syndroom" Lees mijn verhaal en steun deze mooie actie!

258 donaties
65%
€ 9.795 van € 15.000 ingezameld

Hallo,

Ik ben Mathiz, het vrolijkste kindje ter wereld. Dit komt mede doordat ik het "Angelman Syndroom" heb, een genetische aandoening. Een belangrijk kenmerk hiervan is dat ik altijd aan het lachen ben. Maar het syndroom brengt ook veel ongemakken mee. Ik sta heel erg achter, zowel op motorisch als verstandelijk vlak. Zo zal ik jammer genoeg nooit kunnen praten, ga ik nooit goed kunnen stappen en heb ik epilepsie.  

Ook heb ik een blijvende ontstekingsziekte op mijn slokdarm. Door deze blijvende ontsteking kan ik niet normaal eten en moet ik sondevoeding krijgen. Hierdoor krijg ik om de 2 maanden een kijkoperatie.  

Ik heb dag en nacht zorg nodig. Gelukkig doet mijn mama dit super goed maar hierdoor kan ze niet gaan werken en zorgt papa alleen voor ons inkomen. De kosten lopen wel heel erg op. Zo moeten mijn mama en papa mijn sondevoeding betalen, die zeer duur is. Ook de medicatie en hulpmiddelen die ik nodig heb kosten veel centjes.  

Veel geluk hebben we niet, want ook het huurhuis waarin we nu wonen gaat verkocht worden. We moeten dus op zoek naar een andere woning, die aangepast kan worden aan mij en ook perfect is voor mijn broer en zus. Vanzelfsprekend brengt ook dit zeer veel kosten mee.  

Normaal gezien zouden mijn mama en papa recht moeten hebben op bijstand en een extra vergoeding. Maar tot op heden is er geen enkel vooruitzicht wanneer ze dit zouden krijgen omdat mijn dossier nog steeds niet behandeld is. Als ze hierachter horen krijgen ze als antwoord dat er, door corona, te weinig personeel is om mijn dossier te bekijken. De rekeningen die mijn mama en papa moeten betalen kunnen natuurlijk niet wachten op meer personeel..

Vandaar dat ik een warme oproep doe om mama en papa financieel te steunen.  Ik ga jullie super dankbaar zijn!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 06-02-2022 gestart
12224x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Fam. Vermeulen

Fam. Vermeulen

258 donaties
65%
€ 9.795 van € 15.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 06-02-2022 gestart
12224x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Mathiz (1) heeft zeldzaam Angelman Syndroom, ouders zamelen geld in om kosten te drukken: "Hij moet een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden”

08 Feb 2022

NIJLEN - ”Mathiz weent nooit, hij is altijd vrolijk. Eigenlijk is hij een gemakkelijk kind. Maar wel eentje met veel zorgen.” Aan het woord zijn Lara Goris (26) en Dennis Vermeulen (30), de ouders van de kleine Mathiz (1) uit Kessel. Bij Mathiz werd een jaar geleden het Angelman Syndroom vastgesteld, een zeldzame neurologische stoornis die voorkomt bij ongeveer 1 op 20.000 pasgeborenen. Zijn ouders zijn een steunactie gestart, om Mathiz alles te kunnen geven wat hij nodig heeft.

Het Laatste Nieuws

Mathiz lacht bijna altijd door aandoening: “Vrolijkste jongen ter wereld, maar hij blijft op veel vlakken een baby”

08 Feb 2022

KESSEL - De twintig maanden jonge Mathiz Vermeulen uit Kessel (Nijlen) is geboren met een ernstige ontwikkelingsstoornis, die zijn leven en dat van zijn gezin helemaal op z’n kop zet. Praten en stappen zijn een quasi onmogelijke opdracht voor hem. Wat hij wel heeft, is een eeuwige glimlach. “We hebben het soms zwaar, maar zijn lachebekje haalt ons er dan door.”

Nieuwsblad

Mathiz lacht bijna altijd door aandoening: “Vrolijkste jongen ter wereld, maar hij blijft op veel vlakken een baby”

08 Feb 2022

Kessel - De twintig maanden jonge Mathiz Vermeulen uit Kessel (Nijlen) is geboren met een ernstige ontwikkelingsstoornis, die zijn leven en dat van zijn gezin helemaal op z’n kop zet. Praten en stappen zijn een quasi onmogelijke opdracht voor hem. Wat hij wel heeft, is een eeuwige glimlach. “We hebben het soms zwaar, maar zijn lachebekje haalt ons er dan door.”

Gazette van Antwerpen

Steun meer dan welkom, nu ook broertje van Milan lijdt aan zeldzame stofwisselingsziekte

25 Jan 2022

Eind vorig jaar kregen Evi Aerts en David Tahon uit Lembeek, bij Halle, te horen dat hun zoon Milan lijdt aan een uiterst zeldzame stofwisselingsziekte. Onlangs moest het gezin opnieuw een klap verwerken, nu blijkt dat ook broertje Mauro aan de ziekte lijdt.

RingTV