Stichting Vluchtelingenwerk

Stichting Vluchtelingenwerk

De opvang in Nederland schiet tekort, VluchtelingenWerk Nederland komt op voor een menswaardige opvang.

 

Ons werk vanuit het oogpunt van een vluchteling

Na een soms maandenlange reis over land en over zee komt een vluchteling aan in Nederland. De meeste vluchtelingen beginnen dan als asielzoeker. Een asielzoeker is iemand die Nederland om bescherming vraagt via een asielverzoek. Je gaat dan de asielprocedure in. Tijdens je eerste dagen ontmoet je een vrijwilliger van VluchtelingenWerk.

Hoewel ze mensen zouden moeten beschermen en verder helpen, handelen overheidsinstanties steeds vaker vanuit wantrouwen.

De asielprocedure

In de periode dat jij in het azc woont (of in een noodopvanglocatie) kun je terecht bij onze vrijwilligers. Zij ondersteunen jou tijdens je asielprocedure en helpen met al jouw juridische vragen. Kinderen vluchten soms mee en wonen samen met hun ouders in de opvang. Onze vrijwilligers zorgen daarom voor kinderactiviteiten en organiseren met hulp van donateurs de kindervakantieweken.

In het asiel- en integratiebeleid verdwijnt de menselijke maat. Met steun van donateurs blijven wij de politiek aansporen tot een humaner vluchtelingenbeleid.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22-08-2023 gestart
152x bekeken

Actie georganiseerd door:

Joris Buis

Joris Buis

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22-08-2023 gestart
152x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden