Toegangs weg tot afgelegen dorpje in Bosnië

Toegangs weg tot afgelegen dorpje in Bosnië

Toegangs weg tot naar afgelegen Bosnische dorpje

 

Help mee om een toegangsweg te maken voor kleine dorpje Donji Dovlici in Bosnië.

Het dorpje bestaat uit 7 huizen en is gelegen 10 kilometer van hoofdstad Sarajevo.  Niet ver van de stad maar wel op een zeer ontoegankelijk plek. Op de noordelijke bergwand van berg Trebevic.

Ooit werd daar gewoond onder zeer zware omstandigheden. Helemaal omdat het dorpje geen goed begaanbare toegangsweg heeft.  Mede door de oorlog is het de bewoners niet gelukt om het dorpje bewoonbaar te houden en uiteindelijk hebben ze het verlaten.

Inmiddels zijn de huizen leeggeroofd en deels ingestort. En de landerijen zijn ingesloten en overwoekerd met struiken en onkruid.

Om terugkeer naar het dorpje mogelijk te maken, de huizen op te kunnen bouwen en het leven te hervatten moet er plm. 2000 meter toegangsweg aangelegd worden door een bosrijk gebied. De kosten worden geraamd op € 50.000,- en het werk wordt uitgevoerd door de lokale ondernemers.

De Gemeente heeft echter geen geld om te helpen in het aanleggen van de toegangsweg.

Het bedrag is ook te hoog om op te brengen voor de oude dorpsbewoners die zijn achtergebleven, en zij hebben de hoop opgegeven dat ze kunnen terugkeren naar hun eigen dorp.

 Daarom vraag ik om hulp via deze weg. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19-08-2021 gestart

Actie georganiseerd door:

Nedeljko  Santrac

Nedeljko Santrac

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19-08-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog