Voor Finding a Cure for Hunter rent Team Boerboom NY marathon

Voor Finding a Cure for Hunter rent Team Boerboom NY marathon

Miguel en Enrique lopen voor onderzoek van Dr Pijnappel (Erasmus MC) naar gentherapie voor o.a. de ziekte van Hunter (MPSII)

 

Op 6 NOVEMBER lopen wij de NY Marathon. Daarvoor zijn wij al volop in training. Met onze prestatie willen we graag veel geld ophalen voor Stichting Finding a Cure for Hunter, onderdeel van Metakids.

https://www.metakids.nl/nieuws/gentherapie-pompe/

Met gentherapie de fout in het DNA permanent repareren die een metabole ziekte veroorzaakt: het is echt mogelijk voor een aantal ziekten. Dat voorspelt dr. Pim Pijnappel van het ErasmusMC. Hij ontwikkelde mede dankzij donateurs van Metakids een veelbelovende gentherapie voor de ziekte van Pompe en de ziekte van Hunter (MPSII).

Kinderen met de ziekte van Hunter kunnen ernstige afwijkingen in de hersenen ontwikkelen waardoor zij vroegtijdig overlijden. Enzymtherapie kan de hersenen niet bereiken via het bloed door de bloed-hersenbarrière. Daarom ontwikkelen artsen en onderzoekers bij het ErasmusMC een gentherapie. 

Hoofd van de onderzoeksgroep moleculaire stamcelbiologie, Dr. Pim Pijnappel, vertelt. “Metabole ziekten, ook wel stofwisselingsziekten genoemd, ontstaan door een foutje op het gen. Gentherapie biedt de kans om dat precieze foutje met maar één behandeling te herstellen. De grote winst is dat deze techniek ook toe te passen is op veel meer metabole en andere erfelijke ziekten."

Het onderzoek van Pijnappel is nu zover dat de voorbereidingen voor klinische trials kunnen beginnen. De techniek kan dan daadwerkelijk worden toegepast bij patiënten.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 04-09-2022 gestart
1788x bekeken

Actie georganiseerd door:

Enrique & Miguel  Boerboom

Enrique & Miguel Boerboom

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 04-09-2022 gestart
1788x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog