Water voor Koluweni

Water voor Koluweni
Asata Kante
Deel deze actie

Help mee met de aanleg van een schone en veilige drinkwatervoorziening en sanitaire voorzieningen in Koluweni (Liberia)

42 donaties
13%
€ 2.264 van € 18.000 ingezameld

Hallo. Ik ben Asata Kante. 7 jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen met hulp van Vluchtelingenwerk Nederland. Ik ben geboren in Koluweni, een klein dorpje van ongeveer 520 mensen in het noorden van Liberia. Met de inwoners en achtergebleven familie heb ik nog regelmatig contact.

Ik wil je vragen mij te helpen met het aanleggen van veilige drinkwater- en sanitaire voorzieningen als WC's, douches en wasgelegenheden. 

Voor ons in Nederland is schoon en altijd beschikbaar drinkwater bijna een vanzelfsprekendheid;  je draait de kraan open en er is water! In mijn dorp in Liberia is dat niet zo. Uit ondiepe en vaak vervuilde waterputten moet water gehaald worden, daarna moet dat gekookt worden om te kunnen gebruiken. Om je een idee te geven hoe de mensen in Koluweni hier mee omgaan heb ik een paar foto's bijgevoegd.

Het kost de mensen in het dorp erg veel moeite en energie om aan drinkwater te komen. In het droge seizoen is er vaak een watertekort. Ook zijn de nu gebruikte waterputten open en dus onveilig. 

Samen met mijn pleegouders Anne Marie en Albert heb ik een organisatie opgericht om te proberen het leven in Koluweni te verbeteren. Maar ook in Koluweni is een groep gevormd die zorg draagt voor de uitvoering van de werkzaamheden. Met deze dorpsoudsten overleggen we regelmatig over de voortgang. De mensen in het dorp voelen zich erg verantwoordelijk voor een goede besteding van de donaties; zelf dragen ze naar vermogen ook bij door veel tijd in de projecten te stoppen. Maar het ontbreekt ze aan geld om te kunnen starten.

Met uw hulp willen we starten met de aanleg van 5 waterputten, die schoon en betrouwbaar drinkwater kunnen oppompen vanuit een grotere diepte. Daarna gaan we verder met de bouw van een aantal WC's met septictanks. Dit was een speciaal verzoek van de vrouwen in mijn dorp, die nu elke vorm van privacy missen. Voor een betere hygiene is het ook noodzakelijk een gemeenschappelijk te gebruiken badhuis met douches en wasgelegenheden aan te leggen. 

De inwoners van Koluweni stellen uw bijdrage erg op prijs; we zullen u regelmatig informeren over de voortgang van deze doelen. Volg daarvoor de nieuwsberichten op deze site.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-09-2021 gestart
2024x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Koluweni Village Project

Actie georganiseerd door:

Asata Kante

Asata Kante

42 donaties
13%
€ 2.264 van € 18.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-09-2021 gestart
2024x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Asata Kante uit Emmeloord blij met waterpompen voor haar dorp in Liberia

25 Feb 2022

Emmeloord – De hele wereld leefde enkele weken geleden mee met de kleuter die vastzat in een 30 meter diepe waterput in Marokko en waarvoor een grote reddingsactie werd gehouden.

De Noordoostpolder

Eerste waterput voor Koluweni in Liberia

12 Nov 2021

Emmeloord - De hulpactie van de Liberiaanse Asata Kante uit Emmeloord voor een waterput in haar geboortedorp Koluweni, waarover enkele weken geleden een bericht in de krant stond, heeft dankzij donaties van veel mensen een eerste resultaat opgeleverd.

De Noordoostpolder

Water voor Koluweni

01 Nov 2021

Albert en Anne Marie Klein Tijssink van de Klutenweg hebben onlangs een steunactie opgestart om de leefomstandigheden van ongeveer 520 inwoners van het dorp Koluweni in Liberia te verbeteren. De naam van de actie is “Water voor Koluweni”. In dit verhaal willen we graag de aanleiding en het doel van deze actie vertellen. Zie uitgave Nov/Dec 2021 / blz 38.

Rondje Bant

Asata in actie voor waterputten in Koluweni

08 Oct 2021

Emmeloord - De Liberiaanse Asata Kante (21) uit Emmeloord heeft een hulpactie op touw gezet onder de noemer ‘Water voor Koluweni’ in Liberia. Asata kwam 7 jaar geleden met behulp van Vluchtelingenwerk in Nederland en kwam op het AZC in Luttelgeest in contact met Albert en Anne Marie Klein Tijssink uit Bant, die haar intensief geholpen hebben om haar weg te vinden in de Nederlandse samenleving. Inmiddels heeft zij haar Mbo-2 opleiding in de zorg met succes afgerond, werkt zij bij de Talmahof als verzorgende, heeft daarnaast een baan als productiemedewerkster bij een agrarisch bedrijf en woont zelfstandig in een huurflat in Emmeloord.

De Noordoostpolder