Werktitel: Peters wanhopige obsessie

Werktitel:  Peters wanhopige obsessie
Jeroen Rook

Verhaal over obsessieve liefde voor een meisje uit de studententijd van hoofdpersoon Peter, die inmiddels getrouwd is.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

werktitel: Peters wanhopige obsessie

Verhaal wordt in de ik-vorm geschreven vanuit het perspectief vanuit de hoofdpersoon Peter Iepert. Met zijn broer Gerard-Niels (Iepert) heeft Peter nauwelijks contact en als het er al is, dan is het contact naar.

Dit verhaal gaat over een in zichzelf gekeerde man die na een ervaring in zijn studententijd geobsedeerd is door Myrthe. Ondanks het feit dat ze samen nooit iets van een daadwerkelijke relatie hebben gehad, en zijn contact slechts tot een paar studentenfeesten beperkt is gebleven, laat het hem maar niet los. Ook niet bij het ouder worden.

Het feit dat Peter gewoon een gezin heeft samen met Barbara en daarbij 2 dochters heeft, doet daar niets aan af. Peter is geestelijk ziek, maar weet dit te verbloemen door aan zijn gezinsverplichtingen te voldoen. Zijn grootste geheim weet hij voor iedereen te verbergen.
Intussen is alleen zijn oma en daarmee vertrouwspersoon, bij wie hij gedurende zijn hele leven kopjes thee drinkt,  als enige op de hoogte van Peters grote geheim.

Nadat zijn studie in Delft faalt en hij uiteindelijk na een nieuwe opleiding uitvaartleider wordt, krijgt hij na jaren het verzoek van de dodelijk zieke Myrthe om de uitvaartverzorging voor haar te doen… Myrthe, zíjn grote liefde uit zijn studententijd.

Op het moment dat het zover is en Myrthe daadwerkelijk overlijdt, blijkt Peters obsessie niet te zijn verdwenen met haar dood. Zelfs tot haar stoffelijk overschot voelt zij zich bijna op mystieke wijze aangetrokken.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 25-06-2023 gestart
116x bekeken

Actie georganiseerd door:

Jeroen Rook

Jeroen Rook

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 25-06-2023 gestart
116x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog