Crowdfunding

Crowdfunding met Steunactie

Crowdfunding starten op Steunactie

Crowdfunding heeft het Engelse woord ‘crowd’ in zich, wat ‘menigte’ of een groep mensen betekent. En het woord ‘funding’, wat financiering of geld verstrekken betekent. De vertaling vat het concept precies samen: het verstrekken van geld door een groep mensen.

Bij crowdfunding doneert de ‘crowd’ met een klein bedrag aan een project, goed doel of actie. Steunactie is hét crowdfunding platform voor een maatschappelijk of persoonlijke doel, wens, droom of project. Met de website platform van Steunactie.nl en Steunactie.be wordt online geld inzamelen voor iedereen makkelijk en bereikbaar.

Met de komst van het internet en digitaal betaalmogelijkheden heeft ook online crowdfunding zijn intrede gedaan. Je kan nu zowel makkelijk je actie online delen alsook online betalingen ontvangen. Steunactie is een platform die dit makkelijk en veilig mogelijk maakt. Steunactie is gericht op donatie crowdfunding; acties die geld inzamelen zonder dat er een tegenprestatie moet worden geleverd.  

Crowdfunding starten op Steunactie

Een crowdfunding actie opzetten

Heb je een doel voor ogen waar je geld voor wilt gaan inzamelen? Maak dan een gratis account aan op Steunactie. Je kan dan makkelijk en snel een eigen actiepagina aanmaken en meteen beginnen met online delen met je vrienden, familie, kennissen, collega’s, op sociale media, met de nieuwsmedia en verder waar je ook maar denkt mensen met jouw actie te kunnen bereiken.

Ben je klaar om te starten met jouw Steunactie?

Start jouw actie

Veel gestelde vragen over

 • Waar kan ik geld voor inzamelen?

  Dat is helemaal aan jou! Op Steunactie kan je een actie starten voor elk denkbaar doel. Bijvoorbeeld geld inzamelen voor een goed doel, een sportvereniging of team, iemand die getroffen is door het noodlot en direct hulp nodig heeft, een medische behandeling die niet wordt vergoed, een dier, een speciale wens of droom, enz. Crowdfunding met Steunactie is de perfecte manier om online geld in te zamelen voor welk doel dan ook. Kleine- of grote donaties, alle beetjes helpen om je doel te bereiken.

  Crowdfunding doelen
 • Het allerbelangrijkst is om de actie zoveel mogelijk te delen met de ‘crowd’. Via persoonlijke berichten met daarin de link naar jouw actiepagina (email, WhatsApp, Messenger). Via plaatsing van de actie op sociale media. Tip: Vraag mensen niet alleen te doneren maar ook om de actie verder te delen.

  Je kan contact opnemen met de nieuwsmedia (kijk hier voor voorbeelden). Deze zijn doorgaans zeer geïnteresseerd om steunacties te plaatsen! En je kan collectanten uitnodigen die jou kunnen helpen om de actie verder te verspreiden met hun persoonlijke collectanten actiepagina. Steunactie heeft allerlei handige tools en tips om jouw actie succesvol te maken.

 • Met de ‘actie bewerken’ functie van Steunactie is het supermakkelijk om in een mum van tijd een flitsende actiepagina op te maken. Naast een sterke titel en korte omschrijving heb je ruimte om je verhaal achter de actie te kunnen vertellen. Voeg een pakkende actiefoto toe en eventueel extra afbeeldingen en zelfs een video. Steunactie is bijzonder gebruikersvriendelijk voor iedereen die een crowdfunding actie wil opzetten. Ook als je niet zoveel ervaring hebt met computers. En mocht je hulp nodig hebben staan wij voor je klaar. Je kan jouw actiepagina binnen 3 minuten online hebben en meteen beginnen met delen en het ontvangen van donaties. 

 • Voeg een bankrekening toe in je dashboard en koppel deze aan je actie. Steunactie betaalt elke week uit zodat jij snel kan beschikken over de door jouw ingezamelde donaties! Liever in één keer uitbetaald krijgen na afloop van de actie. Dat kan natuurlijk ook door je bankrekening pas te koppelen aan je actie wanneer jij uitbetaald wilt worden.

 • Steunactie staat alleen legitieme acties toe op het platform. We zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat het platform veilig en betrouwbaar blijft. Naast onze eigen controle kunnen bezoekers van een actie pagina misbruik melden indien men vermoedt dat de actie frauduleus of misleidend is. Indien wij kunnen vaststellen dat er inderdaad sprake is van misbruik zal de actie offline worden gehaald.

 • De veiligheid van het Steunactie platform is gewaarborgd door een zogenaamde SSL certificaat. SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internetbrowser. Met SSL worden vertrouwelijke gegevens versleuteld verzonden, zodat ze niet onderschept kunnen worden. Een website is door SSL beveiligd als er een klein slotje voor de URL in de adresbalk staat.

 • De veiligheid van de betalingen is gewaarborgd doordat wij samenwerken met Mollie, een van de bekendste payment service providers (PSP) van Europa. Mollie bezit een PSD2 vergunning afgegeven door De Nederlandse Bank. PSD2 is een afkorting voor de Engelse term Payment Services Directives 2. Bovendien voldoen alle betaalmethode aan de richtlijnen van SCA. Voor meer informatie kijk hier.  

 • Steunactie is het voordeligste crowdfunding & donatie platform van Nederland en België. Waarom meer laten inhouden op je donaties dan nodig? Het opzetten en starten van een actie is geheel gratis. Kosten worden alleen in rekening gebracht bij geslaagde donaties. Dus no cure no pay. Wij vragen geen extra bijdrage of fooi aan donateurs en wij betalen elke week uit. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven.

 • De volgende betaalmethoden zijn mogelijk voor jouw donateurs: 

  • iDEAL (Nederland)
  • Bancontact (België)
  • KBC/CBC (België)
  • Belfius (België)
  • Sofort (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Polen, Nederland, België)
  • Giropay (Duitsland)
  • SEPA handmatig bankoverschrijving / bank transfer (Europa)
  • Creditcard (Wereldwijd)
  • PayPal (wereldwijd)

  Zie hier voor een overzicht.

Populaire acties