Uitwaaien aan de Westlandse kust

Uitwaaien aan de Westlandse kust
Stijn van Kaam

Geld inzamelen voor stichting Jade uitwaaimomenten.

 

Zondag 29 september zal ik de halve marathon in Zoetermeer lopen om geld in te zamelen voor Stichting Jade Uitwaaimomenten. 

Na ruim 4 jaar is mijn moeder helaas uitbehandeld van eierstokkanker. In de afgelopen periode heeft ze veel lotgenootjes leren kennen. De ene woont in de buurt en met de ander is alleen contact via Instagram. Het is mooi om te zien wat lotgenootjes voor elkaar betekenen in tijden van ziek zijn, tegenslagen of bijvoorbeeld opnames in het ziekenhuis. Zo heb ik het geluk gehad via mijn moeder één van haar lotgenootjes Jade te leren kennen. Een prachtige en sterke meid die ongeacht de al meer dan 700 chemo-behandelingen en alle ellende die over haar en het gezin heen gaan toch positief probeert te blijven. Ik bewonder haar echt!

Het dagelijkse leven voor een gezin met een kind met kinderkanker is zwaar. Gezinnen, zoals die van Jade, die onder behandeling zijn in het Prinses Maxima Centrum, het landelijke centrum voor kinderoncologie, hebben nauwelijks rust en gaan gebukt onder een enorme last van onzekerheid. Er is een grote angst om hun waardevolste bezit te verliezen aan deze verschrikkelijke ziekte. Daarom biedt Stichting Jade Uitwaaimomenten deze gezinnen een uitwaaimoment om samen dierbare herinneringen te maken. De naamgeefster van de stichting, Jade Kops, weet als geen ander hoe fijn het is om even niet aan al die nare behandelingen te hoeven denken. Jade (17) heeft zelf een zeldzame vorm van kinderkanker. Haar doel is om zoveel mogelijk gezinnen met een kankerpatiëntje te laten uitwaaien aan de Westlandse kust.

Zondag 29 september zal ik met het lopen van de halve marathon in Zoetermeer geld inzamelen voor Stichting Jade Uitwaaimomenten. Jij doneert toch ook? Mijn dank is groot!

www.stichtingjade.nl

Het verhaal volgen van Jade? @mijnlevenmetkanker_
Of van mijn moeder? @moniquevankaam

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 12/08/2024
Viewed 4710x

Fundraiser organised by:

Stijn van Kaam

Stijn van Kaam

 

Donations

 
Show all donations
Started on 12/08/2024
Viewed 4710x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog