Zonder HONGER naar school.

Zonder HONGER  naar school.
Shanna Pattipeilohy

Wil jij ons helpen om kinderen een gevulde broodtrommel te geven op school? Want ARMOEDE bestaat helaas nog steeds in NL

 

Helaas bestaat er nog veel armoede in Nederland. Na het verhaal dat er een jongen van 11 onwel in de klas is geworden omdat hij al heel het weekend niet gegeten had door armoede willen Ik Shanna & Saar  Daarom geld inzamelen voor een klas in Rotterdam (basisschool ) waar 1 van Saar haar kinderen zelf in de klas zit en zelf ook leeft onder de armoede grens. In deze klas leeft meer dan de helft van de kinderen onder de armoede grens. Waardoor de meeste kinderen geen eten naar school kunnen krijgen omdat het financieel niet haalbaar is voor sommige gezinnen. En het steeds moeilijker word om een gevulde broodtrommel mee te geven  naar school. ivm inflatie word alles duurder maar weekgeld/ loon blijven helaas hetzelfde of stijgen amper. Het was al lastig om een broodtrommel te vullen laat staan in deze tijd.  Want je zou maar elke dag een stuk fruit moeten meegeven aan je kind/ kinderen we weten allemaal hoe duur dat is als je maar een budget hebt van 60/100euro per week waar je alles van moet doen. Er zijn soms kinderen die niet naar school gaan omdat het gezin geen broodtrommel kan vullen En dan spreken wij niet over 1 x per maand.  Soms gaan ze heel de week niet omdat er een keuze gemaakt moet worden in bijvoorbeeld avond eten of een gevulde boterhamtrommel. Maar hoe belangrijk is het dat de kinderen naar school kunnen om geen achterstand te creëren in het onderwijs, hun zijn immers de toekomst. Enhoe belangrijk is het om je te kunnen concentreren op school. Ipv te worden afgeleid omdat je zo‘n honger hebt.
 

we kwamen dus op het idee om geld in te zamelen zodat we elke week wat brood en fruit en Beleg in de klas kunnen leggen. Zodat geen enkel kind honger hoeft te lijden op een schooldag en de leerkracht dit kan geven als hij een kind ziet zonder of met te weinig eten. 

we hopen dat we genoeg inzamelen om elke week wat te kunnen schenken en als het een succes word ook meerderen klassen te kunnen helpen op deze school. 

verder is onze droom dat we natuurlijk meerdere klassen en scholen kunnen helpen in de toekomst.

want nogmaals kinderen hebben gewoon Een gevulde broodtrommel nodig levensbehoeften nummer 1. 

misschien is het handig dat we ons ook even voorstellen Zodat je een beetje een idee hebt wie Wie wij zijn En aan wie je je geld doneert. 
 

mijn naam is Shanna 36 jaar oud en moeder van een prachtige dochter van 9 jaar oud. werk parttime en woon samen met mijn partner in Vlissingen. en zoals Saar het noemt ben ik de maxima van ons 2 ( lees : Máxima is een verzonnen woord voor gezinnen die het wat breder hebben of breed genoeg, en nergens over na te hoeven denken in het financiële stukje/ basis behoefte) dan hebben we ook nog minima en dat zijn de gezinnen waaronder Saar die moeten leven onder de minimum grens. oke weer genoeg afgedwaald van mijn voorstel rondje. Ik ben altijd wel een persoon geweest die graag anderen mensen helpt ik zeg altijd, als ik al geld van de wereld had dan had ik heel wat gezinnen geholpen. verder hebben wij het financieel gewoon op orde en probeer ik saar te helpen waar ik kan.  Maar zou ook graag meerdere kinderen/ gezinnen willen helpen. Mijn hart breekt dan ook om te horen dat er nog zoveel kinderen in armoede leven En dat in Nederland. Iets wat ik niet altijd kan begrijpen. 

Hoi ik ben saar (de minima van ons twee). Ik ben32 jaar oud, woon op Rotterdam Zuid en ben de mama van vier knappe kerels, Ik leef samen met mijn gezinnetje onder de armoede grens. Ik werd ziek, mijn man ging failliet. Inmiddels werkt mijn man weer en zitten wij in een schuldhulpverlening traject, en zet ik mij heel erg in voor kindjes in Nederland die in armoede leven, want armoede mag niet bestaan in een land als Nederland. Bij ons in Rotterdam is de armoede onder gezinnen groot en wordt alleen maar groter met de inflatie. We willen opstaan voor deze gezinnen, we beginnen met kleine iniatieven, maar ooit begon de voedselbank ook klein

Hoe hebben wij elkaar leren kennen? bedoel Vlissingen en Rotterdam ligt niet bepaald vlak naast elkaar. We hebben elkaar leren kennen op instagram  denk ongeveer 1,5/2 jaar geleden waar ik toevallig terecht kwam op het account van Saar (minima.mamas) ik volgde een tijdje haar leven, wat ze deelde en nog steeds deelt. Hoe is het om te leven onder de armoede grens. En waar ze armoede zoveel mogelijk bespeelbaar wilt maken. Dit  omdat er nog steeds een grote Taboe/ schaamte heerst onder vele die ook in deze situatie Leven.  Want zeg nou zelf zou je zelf het van de daken schreewen ? Als je bijna tot niet kan rondkomen?! haar verhaal sprak me aan deed mijn ogen openen niet wetende wat er allemaal speelt in het leven met weinig tot geen geld. Hoe naïef ook van mijzelf  wist ik niet dat er nog zoveel armoede bestaat en dat gewoon in Nederland waarschijnlijk dichterbij dan je zelf denkt. hierdoor raakte we aan de praat en wilde ik haar gezin helpen.
En wat heb ik een respect voor deze vrouw (Saar) hoe zwaar ze het heeft hoe moeilijk de situatie is. ze staat altijd voor iedereen klaar en zou zelfs haar laatste cent nog aan een ander uitgeven.  Ze is een super eerlijk en warm persoon. 

Oordelen
Er zijn vaak oordelen in de wereld over armoede. “Zoals het is vaak hun eigen schuld dat ze in deze situatie terecht zijn gekomen!”  wil je dan ook  nu meegeven dat er zeker gezinnen zijn die dit zelf hebben veroorzaakt. maar als nog ben ik dan van mening dat een kind daar niet onder hoeft te lijden. want wat zou de wereld een stukje mooier zijn als we even niet naar de vooroordelen kijken of naar de situatie maar gewoon elkaar helpen en lief zijn voor elkaar, dat we elkaar respecteren ookal zijn we het niet altijd eens met iemand zijn keuze. Daarnaast zijn er ook genoeg gezinnen die zomaar ineens in deze situatie zijn beland zonder dat ze er zelf iets aan hebben kunnen doen. neem als voorbeeld Saar bedrijf failliet en zelf ernstig ziek worden en daardoor alles kwijt raken. dat gun je niemand. of de toeslag affaire waar veel ouders aan onderdoor zijn gegaan en nog steeds. En dit was zeker niet een bewuste keuze.  En zo zijn er nog vele situatie waar een gezin er niks aan kon doen Om in deze situatie terecht te komen. 
het kan je zomaar overkomen ook jou kan het overkomen. 
 

wil jij ons helpen om kinderen een gevulde broodtrommel te geven op school? je bent zeker tot niks verplicht het bericht delen is voor ons al net zoveel waard.  Want we zijn van mening dat armoede in Nederland bespreekbaar gemaakt moet worden.  
 

hou de pagina in de gaten we zullen je op de hoogte houden 🫶🏽
 veel liefs Saar & Shanna 

volg  @minima.mamas @ Instagam voor meer informatie 


 

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 10/09/2022
Viewed 2985x

Fundraiser organised by:

Shanna Pattipeilohy

Shanna Pattipeilohy

 

Donations

 
Show all donations
Started on 10/09/2022
Viewed 2985x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog