Geweldige mama, niet zo geweldig nieuws

Geweldige mama, niet zo geweldig nieuws
Jessica Philippart

1j na de kankerbehandeling kan mama nog steeds niet aan de slag. Geen verhoogde tegemoetkoming en dat is zwaar.

 

Een vies beestje genaamd longkanker… Ons lieve mama heeft de hoofdzakelijkste stappen ‘’overwonnen''. Chemotherapie en bestralingen zijn achter de rug.

Overwonnen… chemo elke maand viel zwaar. Mama was na elke chemo een schim van haarzelf, voor telkens meer dan een week kon ze amper haar zetel uitkomen waardoor ze de laatste chemo liet vallen. Door de dagelikse bestraling had ze een verbrande slokdarm en eindigde ze met een bestralings-longontsteking. dat laaste blijft aanslepen.

Geef me even de tijd om haar voor te stellen. 

Mijn lieve mama is bescheiden, gesloten, zo heeft ze maar enkele mensen ingelicht dat ze kanker heeft, mijn oma'tje weet het eigenlijk niet. Ze komt voor de buitenwereld over als streng maar voor mij is ze de liefste en de beste mama. Ze heeft mij en m'n zus alleen opgevoed na de dood van onze papa.  

Wat heeft ze dit goed gedaan, al zeg ik het zelf. Ze kocht een woning zodat we een vast dak boven ons hoofd hadden. We hadden het niet breed maar kwamen nooit iets tekort. Daardoor heeft ze nooit een grote spaarrekening gehad en deze is er helaas nu keisnel doorgejaagd. Elke maand kwam er minder op haar rekening. Onze regering wilt ervoor zorgen dat je in België niet lang aan de ziekenkas blijft, wat heel begrijpelijk is. Helaas is er tot op heden geen mogelijkheid om het werk te hervatten. Mama kan geen 10m wandelen zonder buiten adem te zijn, schud 's morgens als een Parkinson patiënt door de medrol en slaapt zeer slecht door de nacht.

Momenteel komt ze dus niet in aanmerking om het werk terug te hervatten maar de rekeningen blijven wel binnenkomen en ondanks ik eten maak voor haar komt ze vaak niet rond. Elke maand haalde ze wat van haar spaarrekening en deze is nu leeg. Ik blijf spoken met de gedachte ‘wat als’. Want het is nu ‘onder controle’ maar wat als het m'n laatste maanden of jaren zijn met haar. Ik heb ook de ruimte niet om haar veel te bieden dus ik wou via deze weg graag een kleine buffer maken voor haar waardoor ze even terug kan genieten. Dat ze niet elke euro in twee moet gaan bijten en af en toe terug zoals vroeger een restaurantje kan gaan doen of eventueel als ze beter is nog eens naar haar favoriete reis bestemming kan gaan.

Help jij mee? 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 08-10-2023 gestart
1065x bekeken

Actie georganiseerd door:

Jessica Philippart

Jessica Philippart

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 08-10-2023 gestart
1065x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch Wens
Misbruik melden