Leefbaar Kachtem - Samen tegen Ventilus

Leefbaar Kachtem - Samen tegen Ventilus

Wij strijden tegen de komst van de ongezonde en schadelijke, bovengrondse Ventiluslijn samen met een advocaat.

 

Netbeheerder Elia wil met Ventilus een van de zwaarste hoogspanningslijnen, misschien wel de meest belaste AC hoogspanningslijn in de EU aanleggen: maar liefst 6gigawatt [6 GW]. Dit dwars door West-Vlaanderen, boven de hoofden van meer dan 10.000 gezinnen van de kust tot in Avelgem en verder naar Hainaut om zo naar Duitsland en Frankrijk te kunnen transporteren. Deze lijn komt er alleen om internationale handel te drijven en niet, zoals door de Vlaamse regering en Elia wordt beweerd, om ons van elektriciteit te voorzien. 

Omdat diverse cases in de buurlanden reeds wijzen op verhoogde gezondheidsrisico's bij mens en dier en omdat de leefbaarheid van de omgeving hierbij sterk in het gedrang komt, is een ondergrondse Ventiluslijn op gelijkstroom voor ons het enige alternatief. En dan hebben we het nog niet over het landschapsvervuilend aspect gehad.

Daarom willen wij, burgerplatform Leefbaar Kachtem, tijdens de onderzoeksfase zoveel mogelijk bezwaarschriften indienen en ons juridisch laten bijstaan door een advocaat, zodat de bezwaren goed onderbouwd worden en omdat men de burger niet zomaar kan negeren. 

Iedereen, d.w.z. elke bezorgde burger kan een bezwaarschrift indien en/of ons financieel steunen door een gift te doen. Het geld dat we ingezameld hebben, dient om onze advocaat te betalen die alle bezwaarschriften samen, zal indienen. Dit om er zeker van te zijn dat ze niet in de vuilnisbak van een Vlaamse ambtenaar belanden. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14-07-2023 gestart
241x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Leefbaar Kachtem

Leefbaar Kachtem

Actie georganiseerd door:

Ellen Wyns

Ellen Wyns

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14-07-2023 gestart
241x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog