Opleiding Koreaans

Opleiding Koreaans
Marianne von D

Hoe leuk is het als je een wereld kan ontdekken met taal en met plezier?

 

안녕하세요! Ann yeong ha se yo!

Het leren van een taal, is voor mij, het ontdekken van een nieuwe wereld. Mijn naam is Marianne. Ik heb veel geprobeerd en lang gezocht naar een hobby die ik echt leuk vind en waar ik mijn werk van zou kan maken. Ik heb mijn plezier gevonden in het leren van de Koreaanse taal. K-pop, K-drama, je hebt er vast wel is over gehoord. Een halfjaar geleden ben ik begonnen met een zelfstudie Koreaans via verschillende (Engelstalige) bronnen. 

Het Koreaanse alfabet is compleet anders en uniek, de klanken zijn anders, hun zinsopbouw is anders en ze gebruiken ‘partikelen’. Daarnaast leer ik over hun cultuur, gewoontes en hun respect en beleeftheid naar de mede mens. 

Wanneer je zelfstandig de Koreaanse taal leert, zijn de meeste bronnen, in het Engels. Wat het vaak lastiger maakt omdat je veel eerst vertaalt naar het Nederlands. Als je zoekt naar een opleiding, kom je vaak uit bij een universiteit waar je een vooropleiding voor nodig hebt van b.v. HBO. Je komt er niet zomaar voor in aanmerking. 

Maar het leren van een taal, zou toch iedereen toegankelijk mogen zijn?

Edukimchi deelt deze mening. Hun geven les in Chinees, Japans en Koreaans, in het Nederlands! Zij bieden o.a. een opleiding aan om de taal te leren en daarvoor een examen te kunnen doen.

Mijn droom doel is een hoog TOPIK niveau te behalen. Maar wat is TOPIK? TOPIK, Test of Proficiency in Korean, is een schriftelijke test die is ontworpen om het vermogen van mensen die geen Koreaans spreken(als moedertaal), voor expressie en begrip in de Koreaanse taal te meten. De TOPIK-test meet de vaardigheid in lezen, schrijven en luisteren in de Koreaanse taal. Het is voor mensen die wensen te studeren of willen werken in Zuid-Korea.

Mijn droom is om bijvoorbeeld voor de NL- Koreaanse ambassade te werken, als vertaler of bij de imigratiedienst te werken. Ik wil dolgraag de taal begrijpen.

Het Stap-budget is er niet meer en de gemeente financiert alleen een opleiding als er zekerheid is voor een baan. 

Daarom wil ik jou vragen om hulp. 

Ik wil dolgraag een driejarig opleiding doen bij Edukimchi. Op hun website noemen ze het ‘Topik 3’. Zie hun website voor meer informatie. (Studiereis en Immersion zijn niet inbegrepen bij de opleiding!) (zie update onderaan)

https://www.edukimchi.nl/academy/

Mijn verhaal:

Iedereen draagt een rugzakje bij zich. Iedereen ervaart dat op zijn eigen manier. Al vanaf jongs af aan draag ik er 1 waar ik nog steeds mee leer leven. En vanaf jongs af aan leef ik met een o.a. zware depressie. Al mijn hele leven lang blijf ik zoeken naar hulp om overeind te blijven en mijzelf te verbeteren. Mensen tevreden willen houden terwijl ik mijn eigen grenzen probeer te bewaren bijvoorbeeld. De druk om mee te doen in de maatschappij is voor mij erg groot. Met een bijstand kan ik helaas niet het bedrag bij elkaar krijgen voor dit doel. Het sparen zelf is al een uitdaging. Ik hoor nu al de negatieve vooroordelen van mensen die dit lezen. Maar ik zou geen crowdfunding starten, als ik daar geen toestemming voor had. Dit is mijn weg naar een baan, naar iets wat ik leuk vind, naar een droom, een onafhankelijk en sterker begin. En hoe dramatisch het misschien voor u klinkt, voor mij een kleine hoop voor de komende jaren. 

Waarom vraag je zo veel als de opleiding maar zoveel kost? Omdat er altijd een percentage van het gedoneerde bedrag naar de website zelf gaat. Mocht ik wel wat overhouden, gaat dat naar studiemateriaal zoals schriften of andere benodigdheden. 

Ja, ik heb diploma’s maar deze maken niks meer uit bij het solliciteren omdat ze te oud zijn.

Wil jij mij helpen? 

Mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag. 

Groetjes Marianne.

고맙습니다 gomapseumnida

(update over de opleiding 20-07-2024)

Na een lange tijd Edu Kimchi gevold te hebben, en ervaringen te hebben gehoord van studenten, is mijn enthousiastme voor deze ‘ school’ vermindert. Ze hebben nog veel fouten die ze mogen verbeteren en het voelt niet meer zo fijn om bij hun een opleiding te doen. 
Daarom ben ik verder gaan zoeken naar opleidingen. Hierdoor kwam ik bij de Volks Universiteit van Amsterdam terecht. Hier een link om zelf ook even te kijken:
https://www.volksuniversiteitamsterdam.nl/talen/koreaans

Zij bieden cursussen aan per niveau voor een aantrekkelijke prijs. Ik heb een gesprek gehad met Luk van Leeuwen om mijn niveau te bepalen en te kijken waar ik zou kunnen beginnen van de cursus. Omdat ik zelfstandig studeer, mag ik de eerste cursus overslaan omdat ik het alfabet en basis al ken. 

Echter ga ik in Augustus beginnen aan een intensieve therapie voor mijn mentale gezondheid. Ik wordt een halfjaar opgenomen in een kliniek in Halsteren. Dit vraagt helaas al mijn aandacht en tijd, waardoor ik mijn studie moet volgend jaar pas kan beginnen. 

Ik kan niet wachten tot het zo ver is. 

Liefs Marianne.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20-12-2023 gestart
1089x bekeken

Actie georganiseerd door:

Marianne von D

Marianne von D

 
Actie loopt tot 09-05-2025

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20-12-2023 gestart
1089x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog