NACHTELIJK GELUIDSOVERLAST HAVEN AANPAKKEN

NACHTELIJK GELUIDSOVERLAST HAVEN AANPAKKEN

Dagelijks worden de kwaliteitsnormen VLAREM II overschreden.

 

Een verstoorde nachtrust kan leiden tot problemen voor de gezondheid en voor het algemeen welzijn:  vermoeidheid, een slecht humeur, stress, depressies, verminderde immuniteit tegen ziektes; ontwikkeling van hart- en vaatziektes, verminderde prestaties op het werk of op school, een verminderd reactievermogen en zelfs ongevallen, hormonale evenwicht in het lichaam kan veranderen, ontwikkeling van diabetes.

GELUIDSOVERLAST HAVEN AANPAKKEN

Met deze actie willen we maatregelen bespreken om op korte termijn het nachtelijk lawaai te verminderen in onze polders en woongebieden, uiteraard met respect voor de economische waarde van de haven.

De geluidsoverlast in de haven komt vooral voort uit het aanmeren van de vrachtschepen en het geluid dat machines als scheepsmotoren en stroomgeneratoren ‘s nachts produceren.

Bijna dagelijks worden de kwaliteitsnormen VLAREM II voor geluid in open lucht overschreden (max toegelaten 35 db(A)/ 2 meter van de gevel in woongebied). Waarden werden gemeten met een gecalibreerde Klasse 1 meter. 

JURIDISCHE PROCEDURE

Na een petitie in 2019 waarop meer dan 400 gezinnen / personen hebben ingetekend is er tot op heden weinig ondernomen door de politieke verantwoordelijken en Port of Antwerp-Bruges. 

Enkele maanden geleden zijn we dan een juridische procedure gestart met een advokaat gespecialiseerd in milieurecht en expertise in geluidshinder om bestuurlijke handhavingsmaatregelen op te leggen.
Er is een verzoekschrift ingediend bij de burgemeester van Beveren
Beroep bij minister Zuhal Demir tegen de argumentatie in de bestreden beslissing van de burgemeester die feitelijke juridische grondslag mist . 
Op haar antwoord wachten we nog voordat we naar Raad van State gaan. 
 
Op onze website nachtlawaai-haven.be kan je meer info vinden en de metingen bekijken.

Actievoeren kost geld. Juridische procedures kosten geld.  Wil je ons hierbij ondersteunen?  

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 16/08/2022
Viewed 1296x

Fundraiser organised for:

Polderdorpen-Leefbaar FV

Fundraiser organised by:

Pascal Trouvé

Pascal Trouvé

 

Donations

 
Show all donations
Started on 16/08/2022
Viewed 1296x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Club Legal Environment
Report abuse